web analytics

Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis

De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.

Operatieprogramma
Sinds dinsdag 12 januari zijn naast de zes operatiekamers in Bergen op Zoom twee operatiekamers in Roosendaal opengesteld. De operatiekamers in Bergen op Zoom worden gebruikt voor acute, semi-acute en oncologische operaties, en de operatiekamers in Roosendaal voor operaties in dagbehandeling. ‘Komende week blijft dat hetzelfde, mits er niet veel verandert. Als de situatie het toelaat worden vanaf maandag 25 januari twee extra operatiekamers in Roosendaal in gebruik genomen. Hier worden dan reguliere operaties uitgevoerd waarbij opname in de kliniek nodig is. We bekijken de mogelijkheden van dag tot dag’, aldus Bravis.

Vaccinaties
‘Op de valreep van de jaarwisseling werd bekend dat het kabinet vaccins beschikbaar stelde aan de ziekenhuizen. Dankbaar voor dit besluit ontvingen we vorige week een beperkte hoeveelheid vaccins. We hebben de volledige capaciteit van de geleverde vaccins benut en zoveel mogelijk medewerkers gevaccineerd. Landelijk is bepaald dat het vaccin bestemd is voor de medewerkers ‘aan het bed’ op de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en cohortafdeling. Dit om de acute covid-zorg te kunnen waarborgen bij een eventuele nieuwe golf en uitval op deze afdelingen zoveel mogelijk te voorkomen. Inmiddels zijn ruim 500 medewerkers gevaccineerd. Daar zijn we zeer blij mee, want het geeft ons meer zekerheid in het borgen van de acute covid-zorg. Zoals het er nu uitziet ontvangen in april alle medewerkers van ons ziekenhuis het vaccin’, zegt Bravis.