web analytics

Corona in Bravis: woensdag 42 patiënten, van wie 7 op de IC (25 maart)

In het Bravis ziekenhuis lagen op woensdag 25 maart rond het middaguur 42 patiënten met bewezen corona, van wie zeven op de Intensive Care. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in totaal 20 coronapatiënten ontslagen. Op de locatie Bergen op Zoom is een coronaafdeling ingericht op F7. Vanaf donderdag 26 maart worden op de afdeling 3B op de locatie Roosendaal eveneens uitsluitend patiënten met bewezen corona verzorgd. In totaal zijn er 63 bedden beschikbaar op beide cohortafdelingen, zo meldt Bravis.

Revalidatieafdeling tanteLouise
De geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise boven het Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom wordt ingezet voor het verzorgen van coronapatiënten. Het gaat hier om patiënten van het Bravis ziekenhuis die volgens de longarts uitbehandeld maar nog niet volledig klachtenvrij zijn. Een aantal verpleegkundigen van tanteLouise loopt momenteel mee op de longafdeling om specifieke kennis voor de behandeling van coronapatiënten op te doen.

Reguliere zorg gaat door
‘Vanzelfsprekend ligt binnen het Bravis ziekenhuis het accent nu op het verplegen van coronapatiënten. Daarvoor zijn diverse maatregelen genomen, zoals het verschuiven van niet-noodzakelijke operaties en het afbellen van bezoeken aan de polikliniek. Het Bravis ziekenhuis houdt echter ook volop aandacht voor haar patiënten die geen corona hebben. In de klinieken in Bergen op Zoom en Roosendaal blijven zij de vertrouwde, goede zorg houden. Poliklinische afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen gedaan. Hierdoor kan het overgrote deel van deze afspraken doorgang vinden’, aldus Bravis.

Wanneer: dinsdag 7 juli 2020 @ 20:00
Waar: Carillon Sint Janskerk, Markt

Zomeravond beiaardconcert Zomeravondklokken klinken vanaf de St. Jan. Concert door Joost van Balkom uit Den Bosch. De beiaardconcerten zorgen voor