web analytics

Corona in Bravis: ‘Vrij stabiel, maar toename verwacht’

Het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis is de afgelopen dagen vrij stabiel gebleven. Vrijdagmorgen verbleven in het Bravis ziekenhuis 30 patiënten met bewezen corona, van wie 10 op de Intensive Care.

‘Momenteel lijkt het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis zich te stabiliseren. Doordat het aantal besmettingen in het hele land stijgt, verwachten we dat ook in ons ziekenhuis het aantal patiënten met corona weer gaat toenemen’, aldus Bravis.

Het huidige operatieprogramma wordt dan ook voortgezet in de huidige lijn. Dat wil zeggen, er zijn 10 van de 12 operatiekamers in gebruik.

Besmettingen Moerweide
Groenhuysen meldde vrijdag 11 december dat meerdere bewoners bij centrum voor Wonen & Zorg Moerweide (afdeling Klavervelde) in Roosendaal positief getest zijn op het coronavirus. ‘De benodigde maatregelen zijn getroffen en direct betrokkenen zijn geïnformeerd’, aldus Groenhuysen.
‘De desbetreffende bewoners verblijven in isolatie. Door deze uitgebreide besmetting hebben we besloten om, ter bescherming van de bewoners, afdeling Klavervelde tot nader order te sluiten voor bezoekers. Dit is voor iedereen een zeer ingrijpende maatregel. Wij vragen dan ook uw begrip’.