web analytics

Corona: In Bravis 5 nieuwe patiënten per dag

Nog dagelijks worden gemiddeld vijf nieuwe coronapatiënten opgenomen in het Bravis ziekenhuis. Dat meldt het ziekenhuis. ‘Het aantal coronapatiënten lijkt zich in ons ziekenhuis te stabiliseren, maar daalt niet hard. Vrijdagmorgen lagen 38 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, waarvan tien op de Intensive Care’.

Uit gegevens van de GGD blijkt dat het westen van West-Brabant meer positief geteste mensen van 70 jaar en ouder heeft dan elders. ‘Dat is mogelijk een verklaring voor het hoge aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis. De GGD ziet momenteel een daling in het aantal positieve patiënten. Die daling zien we nu nog niet terug in ons ziekenhuis, maar hopelijk binnenkort wel’, zegt Bravis.

Meer reguliere operaties
Een opsteker noemt Bravis het dat het ziekteverzuim onder de medewerkers begint te dalen. ‘We hopen dan ook vanaf 7 december meer reguliere operaties uit te kunnen voeren. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis en het ziekteverzuim onder de medewerkers. Een besluit hierover wordt volgende week genomen’, aldus het ziekenhuis.