web analytics

Corona: Hulplijn van gemeente Roosendaal voor inwoners

Inwoners van Roosendaal die in nood dreigen te komen omdat door het Coronavirus hun (dagelijkse)ondersteuning wegvalt, kunnen dit vanaf donderdag 19 maart melden bij het speciale Corona-steunpunt. Dat kan via telefoonnummer 14 0165. Ook is er een door de gemeente een coördinator aangesteld die mensen kan ondersteunen bij zowel bestaande als nieuwe initiatieven. Het steunpunt bevindt zich bij WegWijs Roosendaal, waarin de gemeente Roosendaal, MEE West-Brabant en WijZijn Traverse Groep samenwerken aan zorg en ondersteuning voor de inwoners van Roosendaal.

Wanneer bellen?
Hoe werkt het? De gemeente: ‘Stel, het lukt even niet meer met de dagelijkse beslommeringen. Bijvoorbeeld de boodschappen, menselijke aandacht, een uurtje passen op de kinderen of wat dan ook. Dan kan gebeld worden naar het steunpunt. Via dit steunpunt brengen we inwoners in contact met iemand die kan helpen. Soms is dat een professionele zorgverlener. Maar het kan ook een van de vele
‘Stel, het lukt even niet meer lukt met de dagelijkse beslommeringen. Bijvoorbeeld de boodschappen, menselijke aandacht, een uurtje passen op de kinderen of wat dan ook. Dan kan gebeld worden naar het steunpunt. Via dit steunpunt brengen we inwoners in contact met iemand die kan helpen. Soms is dat een professionele zorgverlener. Maar het kan ook een van de vele medemensen in onze gemeente zijn, die graag de helpende hand willen bieden’.

Telefoonnummer: 14 0165
Het noodnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.
Wethouder Inge Raaijmakers: “De Coronacrisis heeft flinke gevolgen voor mensen in onze stad en onze dorpen. Mensen die tot voor kort nog prima in staat waren om voor zichzelf te zorgen kunnen nu in de probleem te komen. Bijvoorbeeld omdat de vertrouwde mantelzorger lt; of omdat de kinderen of kleinkinderen niet meer langs kunnen komen. Als gemeente proberen we ook nu en juist nu die groep een helpende hand te bieden. Ik ben blij dat dit steunpunt er nu voor ze is.”

Ontmoetingsplekken dicht
‘Helaas hebben we als gevolg van het Coronavirus buurthuizen en andere ontmoetingsplekken, zoals de Stamtafels, moeten sluiten. De vaste bezoekers hiervan worden nu benaderd door de mensen die daar werken. Gewoon om te vragen hoe het met hen gaat, of ze zich zorgen maken, of ze zich eenzaam voelen of om te kijken of we hen kunnen helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen.

Wethouder Raaijmakers: “Verder zien we hartverwarmende initiatieven ontstaan van inwoners die anderen willen helpen. En van samenwerkingspartners van de gemeente, die bezig zijn met creatieve en zorgzame oplossingen voor onze inwoners. De zorg voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving wordt inmiddels door velen opgepakt. Fantastisch!”

Ondersteuning
Wie ondersteuning nodig heeft bij een initiatief kan volgens de gemeente contact opnemen met Lize Vandenberghe. Dat geldt ook voor inwoners die al aan de slag is gegaan, maar wat extra ondersteuning kan gebruiken:
neem contact op met Lize Vandenberghe. Zij ondersteunt vanuit de gemeente: 06 – 25 77 80 79 of via de mail: l.vandenberghe@roosendaal.nl