web analytics

Corona: Bravis plant hele maand november geen planbare operaties in

Bravis Ziekenhuis heeft besloten om voor de hele maand november geen planbare operaties in te plannen. Daarmee speelt het ziekenhuis in om op korte termijn capaciteit in bedden en personeel vrij te hebben. In Bravis worden vrijdag 30 oktober 47 patiënten met corona verpleegd van wie er 9 op de IC in Bergen op Zoom liggen.


‘De instroom van coronapatiënten blijft hoog. We blijven ook de komende weken opschalen in het aantal beschikbare bedden om zoveel mogelijk patiënten zorg te kunnen bieden. Oncologische, semi-spoed en spoedoperaties gaan wel door. Dat geldt ook voor ingrepen bij kinderen’, aldus Bravis.

Ingrijpend
‘Het is een ingrijpende maatregel, maar helaas een die echt nodig is. Hiermee kunnen we de hoge instroom van acute patiënten en covid patiënten (gecombineerd met het hoge aantal medewerkers dat thuis zit vanwege ziekte) opvangen. We hopen zo snel als mogelijk in december weer gefaseerd terug kunnen keren naar het reguliere OK programma’, aldus het ziekenhuis.

Coronapatiënten
Op dit moment worden 47 patiënten met bewezen corona verpleegd. Daarvan liggen 9 patiënten op de IC in Bergen op Zoom. Donderdag waren 6 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te kunnen. Bovendien zijn 2 coronapatiënten overgeplaatst naar de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise in Bergen op Zoom, zo verwoordt Bravis de stand van zaken.