web analytics

Corona bij Bravis: nu 4 patiënten, toename verwacht (18 maart)

In een laatste update heeft Bravis ziekenhuis woensdagmiddag 18 maart bericht dat er nu, net als dinsdag, vier patiënten zijn besmet met het coronavirus. Drie van hen liggen op de gewone afdeling, 1 op de IC. ‘Op dit moment zien we in het Bravis ziekenhuis een gestage stijging van het aantal besmette coronapatiënten. De verwachting is dat ook het aantal patiënten wat IC-behoeftig zal zijn, zal toenemen’, aldus Bravis.

Verder laat Bravis weten: ‘Op dit moment kan het Bravis ziekenhuis de zorg voor deze groep patiënten goed aan. Er is voldoende personeel inzetbaar, het ziekenhuis is voor alle planbare (electieve) zorg alsmede alle uitstelbare polikliniekbezoeken afgeschaald. Er zijn afspraken gemaakt met collega-instellingen zoals de Huisartsenposten, de huisartsen, de VVT-instellingen en de thuiszorg. Het ziekenhuis heeft voorts een aantal scenario’s uitgewerkt en reeds klaarstaan om op te schalen naar een tweetal cohortafdelingen* voor coronapatiënten. De IC-capaciteit is opgeschaald naar 24 IC-bedden voor het totale Bravis ziekenhuis waarop beademd kan worden. Op een cohortafdeling worden alleen patiënten met bewezen coronoabesmetting opgenomen’.

‘Wij helpen Bravis’
Bravis krijgt steun aangeboden. ‘Het is hartverwarmend om te zien dat vanuit de omgeving van Bravis, zowel van individuele personen, als ook van maatschappelijke instellingen, gemeentes en bedrijven aangeboden wordt Bravis te ondersteunen. Via het e-mailadres wijhelpenbravis@bravis.nl kunnen mensen hun initiatief of hulp aanmelden’, meldt Bravis.

‘Op dit moment kunnen wij geen indicatie geven of en wanneer we gebruik kunnen maken van de externe inzet. Wij willen iedereen die zich aanmeldt bedanken en vragen tegelijkertijd om begrip als u niet binnen een korte tijd een concreet verzoek van het Bravis ziekenhuis ontvangt’.