web analytics

Corona: Aantal patiënten in Bravis naar 31, van wie 8 op de IC (maandag 23 maart)

Het Bravis ziekenhuis heeft maandagmiddagHet aantal patiën 23 maart bekend gemaakt dat er nu 31 patiënten zijn opgenomen die positief zijn getest op het coronavirus. Acht daarvan liggen op de Intensive Care. Er zijn volgens het ziekenhuis nog voldoende bedden en medewerkers om besmette patiënten goed te kunnen verzorgen.

‘Sinds afgelopen weekend is er een landelijk coördinatieteam opgericht om patiënten te kunnen uitplaatsen naar andere ziekenhuizen. Hoewel de Intensive Care de druk voelt toenemen, is het verplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen op dit moment nog niet aan de orde voor het Bravis ziekenhuis’, werd maandag meegedeeld.

Afstand houden balies
Patienten en bezoekers worden verzocht om afstand te houden tot de balie. Om dit duidelijk zichtbaar te maken komen er strepen op de grond, zodat duidelijk is dat 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

Beeldbellen
Poliklinische afspraken zijn (zover mogelijk) omgezet in telefonische consulten. Vanaf vandaag komt daar de mogelijkheid bij van beeldbellen. Beeldbellen is een online consult.