web analytics

Corona: 4 nieuwe en vier ontslagen patiënten in Bravis

Door vier nieuwe patiënten maar ook vier ontslagen patiënten, is het het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis ten opzichte van woensdag gelijk gebleven: er worden nu (donderdag 26 maart rond het middaguur) 42 coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis verpleegd. Het aantal coronapatiënten dat op de Intensive Care verblijft is wel gestegen van zeven naar negen.

Cohortafdelingen
Donderdag 26 maart zijn de eerste 10 coronapatiënten vanuit Bergen op Zoom naar de cohortafdeling (3B) in Roosendaal gebracht. De afdeling is nu dan ook volledig operationeel.

Werken in Bravis is veilig
‘Gezins- en familieleden van onze medewerkers maken zich zorgen om de gezondheid van hun dierbaren die in het Bravis ziekenhuis werken. Die ongerustheid is begrijpelijk, maar niet nodig. Het Bravis ziekenhuis stelt alles in het werk om zijn medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus’, zegt Bravis. ‘Op de afdelingen waar coronapatiënten verblijven dragen de medewerkers beschermende kleding. Op andere plaatsen in het ziekenhuis wordt iedereen nadrukkelijk gewezen op het desinfecteren of wassen van de handen en het houden van 1,5 meter afstand’.

Poli-afspraken in april en mei
Huidige poliklinische afspraken worden waar mogelijk verzet of omgezet in een belafspraak of videoconsult. Besloten is om deze maatregel te verlengen tot en met 10 april. De desbetreffende patiënten worden hierover gebeld. ‘De polikliniek merkt dat patiënten die in de maanden april en mei een afspraak hebben staan zelf bellen om informatie. Dat brengt extra werkdruk met zich mee. Daarom het vriendelijke verzoek om af te wachten tot u gebeld wordt. De uitgestelde zorg is immers ook onze zorg’, aldus Bravis.