web analytics

Corina Luijks van Bristol team nog steeds in de race voor Oranje

Corina Luijks (22), zaalvoetbalster van Bristol Team/Osaka uit Roosendaal, is door de KNVB opgeroepen voor een vriendschappelijke wedstrijd van Oranje tegen ZVV Den Haag. De bedoeling van deze wedstrijd – op 8 april in Zeist – is te kijken wie klaar is voor het Oranje-zaalvoetbalteam.

Kort geleden heeft de KNVB de Oranje-zaalvoetbalteams nieuw leven ingeblazen. Luijks, ook speelster bij eredivionist Excelsior/Barendrecht, was begin maart opgeroepen voor een tweedaagse training in Zeist. Van die groep zijn er inmiddels zeven afgevallen. Vooralsnog sluit Luijks aan bij jong Oranje.

Of de ambities van Luijks bij het Nederlands zaalvoetbalelftal liggen, weet de vleugelaanvalster nog niet. ‘Ik speel ook nog voor Excelsior/Barendrecht. De club staat me toe dat ik naast het veldvoetbal ook nog doordeweeks zaalvoetbal speel bij Bristol Team in Roosendaal. Ik weet nog niet of ik volgend seizoen bij een club speel die dat ook toelaat.’

Bristol Team speelt op het tweede niveau van Nederland. ‘We begonnen in de regio, maar al snel bleek dat we hiervoor te sterk waren’, zegt Luijks. ‘Nadat we drie keer op rij regiokampioen werden, hebben we ons ingeschreven bij deze KNVB-competitie’.

Het goede spel, en de tip van coach Hans Lauwen aan de bondscoach, werd beloond met een plek in de selectie.

Het team van Bristol kan overigens altijd versterking gebruiken. Wie ook op topniveau wil zaalvoetballen, wordt dan ook uitgenodigd om contact op te nemen. ‘Wie denkt talent te hebben, kan zich aanmeldien via onze website’, zegt Lauwen.

❯ Website Bristol Team