web analytics

Corina Luijks van Bristol Team in selectie Beloften Oranje zaalvoetbal

Corina Luijks, speelster van het vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal, is geselecteerd in de selectie van de Beloften van het Oranje zaalvoetbal. Zondag 28 januari moet ze zich melden bij de KNVB-Campus in Zeist.

‘Fantastich nieuws’, zegt coach Hans Lauwen. ‘Corina heeft een zeer goede techniek, en blinkt wekelijks uit. En het is voor haar zelf ook een mooie stap. Zij is bezig aan een de beste seizoenen in de zaal, geeft hij aan.

Corina: ‘Ik voel me al een tijdje heel goed in de zaal. Ik had eerder al gehoopt op een uitnodiging. Maar uiteindelijk heb ik die nu toch gekregen’, zegt de speelster die dit seizoen al goed is voor 28 treffers in de hoofdklasse van het zaalvoetbal.

Corina hoopt natuurlijk op het ‘echte’ Oranje, al weet dat bij Oranje de concurrentie groot is. ‘Ik ben een echte linksbuiten en kan die positie goed invullen in de zaal, al zal ik het nu bij de trainingen moeten laten zien. Maar er liggen mogelijkheden en ik ben er klaar voor.’

Een trotse coach Hans Lauwen: ‘Corina is het type speelster die je graag wilt zien; veel energie en inzet, zij creëert goals en maakt er zelf ook veel. Het is een hele interessante speelster om naar te kijken, dat doet ze ook bij Excelsior/Barendrecht in de 1e divisie. Ik had de afgelopen tijd veel contact met de bondscoach over haar. Als ze ooit bij de echte selectie komt, is het voor beide partijen interessant. Maar laat ze het eerst maar eens zien bij het belofteteam’.

De geselecteerde zijn:
Amber Brandinga KTP Nieuw Roden
Annebel ten Broek G.S.F.V. Drs. Vijfje
Maud Sakbal FC Gelre
Benthe Huijsman Hovocubo
Corina Luijks Bristol Team/Osaka
Dionne Vasmeer FSG
Gisela van Ankeren Hovocubo
Hannah Flapper Reiger Boys
Jacky Reus Reiger Boys
Judith Westervelt FC Gelre
Judine Castricum Reiger Boys
Melanie Visscher PFC / Pro Sport Centrum
Romy Scherpenzeel ZVV Den Haag
Rosa Kruijver Reiger Boys
Sanne Bijstra KTP Nieuw Roden
Sharon Luttmer G.S.F.V. Drs. Vijfje
Zeynep Karademir PFC / Pro Sport Centrum
Aniek van ’t Hof Hovocubo
Rozemarijn Henderiks FC Gelre
Milou Leendertste Team Alkmaar/Sport Stars