web analytics

Controles van politie in Roosendaal op inbrekers en alcohol

De politie heeft vrijdagavond 15 december vanaf 18:00 tot 03:00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 16 december op zes plekken controles uitgevoerd in Roosendaal. In totaal moesten 761 automobilisten meewerken aan een blaastest. Vijf van hen bleken te veel te hebben gedronken.

De politiecontroles zijn gehouden in/op de Vughtstraat, Stationsstraat, Laan van Brabant, Van Beethovenlaan, Antwerpseweg en de Burgemeester Freijterslaan. Vijf automobilisten bleken met te veel alcohol op achter het stuur te zijn gestapt. Onder hen één beginnende bestuurder (185 ug/l). Eén automobilist had dusdanig veel gedronken (625 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bovendien bleek hij nog diverse openstaande boetes te hebben (voor een bedrag van rond de 2000 euro) waarop zijn auto buiten gebruik is gesteld.

De agenten controleerden niet alleen op alcohol, maar ook op andere verkeersfeiten. Ze schreven bekeuringen uit voor het rijden met mistlicht, parkeren in strijd met parkeerverbod, rijden zonder verzekering, niet dragen van de autogordel (2x), rijden over een fietspad (2x) en rijden in een gesloten verklaring.

In het begin van de avond werd ook gecontroleerd in de Dijken, zo werd op Twitter gemeld. Daar lag het accent op extra aandacht voor mogelijke inbrekers. Een van agenten meldde dat dat veel positieve reacties opleverde.