web analytics

‘Containerbar’ op urbanpark Stadsoevers opent begin juli

De mannen achter foodtruckfestival Appeltje Eitje en Rooskleurig Festival openen op vrijdag 2 juli pop-up containerbar SPOT in Stadsoevers in Roosendaal. Dat gebeurt in het (toekomstig) Urban Sports- en Speelpark. ‘Het wordt dé nieuwe hotspot in Roosendaal waar je op het ‘festivalachtige’ buitenterras kan genieten van hippe speciaalbieren, een lekkere hap, toffe DJ’s en leuke events’, zeggen Jeroen Klein en Koen Vaas.

Dromen
Door de coronacrisis vielen de meeste festivalplannen van Jeroen Klein en Koen Vaas in duigen. “Maar waar een deur dichtgaat, opent altijd een andere deur”, vervolgt Vaas het verhaal. “We droomden altijd al van een eigen plek waar je even kunt ontladen en waar we mensen kunnen verblijden. Die droom wordt met SPOT werkelijkheid.”

Containers
De plek is opgebouwd uit zeecontainers die zijn omgetoverd tot bar en keuken. “We maken gebruik van gerecyclede materialen die je terugziet in onze zitjes en loungeplekken. Wie straks bij SPOT komt, heeft geen reden om weg te gaan. Elke maand staan er nieuwe dranken in de SPOTlights zodat er altijd een goede reden is om te komen borrelen. Ook hebben we een kleine menukaart met onder andere bites en SPOTdogs, de lekkerste hotdogs van Roosendaal. Je kunt je biertje en je hapje lekker bestellen aan de bar!”

Dj’s en events

Wekelijks draaien er op vrijdag en zaterdag DJ’s op het zonnige buitenterras. “Maar ook gaan we andere events organiseren zoals een bierfestival, een buitenbioscoop avond, een chefs take over en nog veel meer”.
Op 2, 3 en 4 juli staat het openingsweekend van SPOT gepland. ‘Reserveren hiervoor hoeft niet, maar vol is vol’, aldus de uitbaters.

Urbanpark

Op 9 minuten loopafstand van het centrum is SPOT gevestigd in het Urban Sports- en Speelpark van Stadsoevers. Dit park, voor alle leeftijden toegankelijk, wordt vanaf de zomer één grote uitnodiging om in beweging te komen. Het is een urban hotspot van maar liefst twee hectare met onder andere een bootcamp- en freerunningparcours en velden voor 3×3 basketbal en na de zomer ook een skatebaan. Deze zomer is Stadsoevers dus ook een containerbar rijker!