web analytics

Commandobaan geen doorgaande weg meer: einde sluiproute

De Commandobaan in Roosendaal is geen doorgaande weg meer voor autoverkeer. De bewoners van de Zundertseweg Noord en de Kortendijksestraat, die momenteel gerenoveerd worden, zijn van het sluipverkeer verlost. De wegversmalling aan de kant van de Kortendijksestraat is als eerste onderdeel van de reconstructiewerkzaamheden in de buurt al gemaakt. De uitneembare paaltjes moeten nog komen.

In het oorspronkelijke plan voor de Kortendijksestraat en de Zundertseweg Noord was dat niet voorzien. Op de eerste tekeningen wordt nog gewoon van de oorspronkelijke brede aansluiting uitgegaan. Geschikt dus voor doorgaand verkeer. Maar er waren zoveel klachten van bewoners over sluipverkeer, dat de gemeente na een informatieavond voor bewoners en na overleg met de hulpdiensten en de Commando’s nieuwe tekeningen maakte voor dit punt. De geraadpleegde instanties bleken geen bezwaar te hebben.

Bijkomend voordeel is volgens de gemeente dat de verkeersveiligheid voor (brom)fietsers ter hoogte van de fietstunnel naar de Burgerhoutsestraat verbeterd kon worden. Ook die werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd (zie foto’s), zodat leerlingen van het JTC, die veel gebruik maken van de route door de fietstunnel, er bij het komend schoolseizoen al van kunnen profiteren.

Voor verkeer uit de Kortendijksestraat komt nog een keervoorziening, zo is de bedoeling.

Zo was het (Foto Google Streetview)
 
Zo is het geworden. Er komen nog uitneembare paaltjes.
 
De nieuwe situatie bij de uitrit/ingang van de fietstunnel.