web analytics

Colonel Jetski speelt voor Nispen Blues (19 jan)

Op zaterdag 19 januari is er weer een optreden voor Nispen Blues. Uitgenodigd is de Nederlandse bluesformatie Colonel Jetski. Het optreden is in café de Gouden Leeuw in Nispen en begint om 21:30 uur. De entree is zoals gebruikelijk gratis.

De Nederlandse Bluesformatie Colonel Jetski werd begin 2017 opgericht. Het zijn niet de minsten die achter deze naam schuil gaan: Phil Bee (zang), Guy Smeets (gitaar), Bart Kamp (bas), Pascal Lanslots (toetsen), en Frank Duindam (drums). Ze hebben vijf award gewonnen en vormen samen een ‘super band’ in de Nederlandse Bluesscene.

Podiumbeest
Phil Bee, die voorheen onder andere in Phil Bee’s Freedom en King MO speelde, won in 2015 de Dutch Blues Award voor beste vocalist. Podiumbeest en gitarist Guy Smeets is het jonkie van het gezelschap, en staat al sinds z’n negende op de bühne. Bart Kamp won een Dutch Blues Award voor de beste bassist in 2015 en speelde de afgelopen drie jaar in New York met de crème de la crème van de New Yorkse Bluesscène.

Pascal Lanslots is winnaar van de Dutch Blues award 2016 voor beste toetsenist. Hij speelde met grootheden als BB King, Tino Gonzalez en Chick Rodgers op onder andere North Sea Jazz. Ook was hij jarenlang ‘sideman’ van Magic Frankie. Drummer Frank Duindam is in Nispen geen onbekend gezicht, en heeft hier met Sugar Boy and the Sinners al eens gespeeld.

Van zijn sokken

Wie de band aan het werk ziet en hoort wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit. Colonel Jetski speelt een mix van Blues, Rock en Soul. Naast originals worden er bewerkte covers gespeeld van muzikanten zoals o.a. Monti Amundson en The Paladins.