web analytics

Colaticbals met Jacques Herb en Roy Donders (23-24 februari)

Jacques Herb (maandag 24 februari) en Roy Donders (zondag 23 februari) zijn dit jaar tijdens carnaval de gasten op de Colatic-bals in het theatercafé van De Kring in Roosendaal. Die Colatickbals zijn min of meer gekoppeld aan de zeer populaire Colabals in de kleine zaal voor tieners van 10 tot en met 13 jaar. Die zijn niet toegankelijk voor ouders, maar die kunnen desgewenst wel in de buurt blijven: in het theatercafé dus…

Colabals
De (uiteraard alcoholvrije) colabals voor tieners zijn op zondag 23 tot en met dinsdag 25 februari van 19:30 – 22:30 uur. Hoe populair ze zijn, blijkt uit de kaartverkoop. Er is geen enkele kaart (van 6,50 euro) meer te krijgen. De opzet van de Colabals is dat ouders hun kroost veilig kunnen ‘stallen’. Bij de entree geldt eenrichtingsverkeer: wie binnen is, blijft binnen. Toch stiekem in de stad gaan zwerven is er dus niet bij. ‘Maar daarvoor is het hier ook veel te gezellig’, voegt de organisatie daar aan toe.

Colaticbals
Ouders die hun kids komen brengen, afhalen of ter plekke willen wachten, kunnen naar het theatercafé. De Colaticbals zijn overigens ook voor andere carnavalvierders toegankelijk. De entree is hier gratis. Behalve voor gezelligheid wordt ook voor optredens gezorgd. Afgelopen jaren waren er bijvoorbeeld Dries Roelvink, John de Bever en Bonnie St. Claire. Dit jaar zijn Jacques Herb (Wie ken zijn Manuele niet) en Roy Donders gecontracteerd.

Sjansbals
Voor middelbare scholen zijn er op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari vanaf 20:30 uur in de kleine zaal van De Kring eigen bals, de Sjansbals. Kaarten daarvoor kosten 8,50 euro. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van de schoolpas. Bezoekers kunnen na 22:30 uur niet meer naar binnen. Alcohol wprdt niet geschonken, en mag ook niet meegebracht/gesmokkeld worden.