web analytics

Clubtitels Sieben Squashpark voor Xavier Göttgensen en Claudia Sieben

Je kunt het stuivertje wisselen noemen: vorig jaar nam Mark de Wit het individueel clubkampioenschap van Sieben Squashpark over van clubtrainer Xavier Göttgens, dit jaar eiste Göttgens die titel weer voor zich op; zijn vierde op zijn Palmares. Bij de dames was Claudia Sieben verreweg de beste, dat was voor de vijfde keer.

Het was een bont gezelschap dat in het open kampioenschap kwam strijden om de Roosendaalse clubtitels. Spelers uit heel West-Brabant, maar ook Zeeland en België verschenen op de squashbanen in Recreatiepark De Stok. Als hoogstgeplaatste speler van het kampioensteam van Sieben dat uitkomt in de landelijke Tweede Divisie, was Göttgens het wel aan zijn stand verplicht om ver te komen. Daar kwam bij dat zijn struikelhorde van vorig jaar, Mark de Wit, verstek moest laten gaan.

Xavier ging niet gebukt onder de druk en doorliep het toernooi zonder kleerscheuren. De halve finales waren in die zin bijzonder dat het onderonsjes waren van spelers die in dezelfde bonds-teams uitkomen voor Sieben. Xavier zette collega Sander Koomen gedecideerd aan de kant. Hetzelfde deed Jan van der Linden in zijn halve finale met Rob van der Velden, beiden uitkomend voor Sieben 2 dat in de landelijke Promotieklasse kampioen werd.

De finale werd niet het spektakel waar het publiek op gehoopt had. Hardhitter Van der Linden kwam geen moment in zijn spel tegen de getructe Göttgens die een vrij gemakkelijke 3-0 overwinning op het scorebord kon zetten.

Claudia Sieben, die bij gebrek aan serieuze vrouwelijke tegenstand zoals gewoonlijk tussen de mannen speelde, was met een dertiende plek de beste dame en daarmee wederom clubkampioen.

FOTO: Rechts de twee clubkampioenen van Sieben Squashpark, Xavier Göttgens en Claudia Sieben. Links runner up Jan van der Linden.