web analytics

Clowns vieren feest mee op 5-jarig ’t Zand

Bij SDW woonlocatie ’t Zand, dat langs de Zundertseweg ligt, is zaterdag 29 mei het vijfjarig jubileum gevierd. In de middag stond er een bezoek van twee clowns op de planning en werden de cliënten getrakteerd op wat lekkers uit een frietkar. Natuurlijk was er ook taart. ’s Avonds ws er een online spektakel, maar wel met hapjes en lekkere drankjes.

Tijdens de feestelijke dag zorgde de begeleiding gezorgd voor diverse verrassingen, zoals een bingo, een zelfgeschreven lied en een filmpje van de burgemeester van Roosendaal. Ook was er een online boodschap van SDW-bestuurder Ingrid van Huijkelom en ontmoetingen met oude bekenden van de cliënten.

Zelf bedacht

SDW-begeleider Carolijn Nelemans vertelt: ‘Ondanks de corona-maatregelen hebben we ons 5-jarig bestaan goed kunnen vieren. Iedereen heeft echt genoten van alle festiviteiten en van het samen zijn. Samen hebben we er alles aan gedaan om er een dag van te maken om nooit te vergeten. Bijzonder aan deze dag is dat deze helemaal bedacht is door de cliënten. Het was een hele leuke dag, we waren weer wel toe aan een feestje!’.

Barbecue
De bewoners wilden hun 5-jarig bestaan in eerste instantie vieren met een grote barbecue met de buurtgenoten en het netwerk van de cliënten. Vanwege corona kon dit niet doorgaan. De cliënten vonden het zo jammer dat zij een alternatief programma bedachten. Zij dachten daarbij in kansen en mogelijkheden om toch het 5-jarige bestaan van hun woning te kunnen vieren.


Over t Zand

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in met name West-Brabant. Bij leven, leren, wonen en werken. In woonlocatie ‘t Zand in Roosendaal wonen in totaal 56 volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen in drie groepswoningen en 16 individuele appartementen. Cliënten beschikken over een eigen zit/slaapkamer met een eigen douchegelegenheid. Bij de intensieve zorggroep zijn er 2 zorgbadkamers. Vanuit SDW krijgen de cliënten de ondersteuning die past bij hun behoeften, wensen en mogelijkheden. Zodat zij kunnen leven zoals zij willen.