web analytics

Close Up luistert ‘Klundert bij kaarslicht’ op

Het Roosendaalse koor Close Up heeft zaterdagavond 15 december meegewerkt aan het evenement ‘Klundert bij kaarslicht’. In een mum van tijd was Klundert zaterdag omgetoverd tot een sfeervol dorp met kaarslicht. Nadat eerst de sfeer was geproefd bij andere koren, mocht Close Up om 21.00 uur zelf optreden in de Hervormde kerk. Ook hier was geen verlichting aan, en dat betekende even improviseren voor dirigente Herma Martens met extra lampjes om haar partituren goed te kunnen lezen.

Met weinig licht, maar met heel veel energie begon Close Up aan een fantastisch concert. ‘De akoestiek in de kerk was geweldig. Met een programma dat overwegend uit bekende kerstklassiekers bestond, werd de kerk in vuur en vlam gezet bij het altijd swingende Close Up- kerstnummer ‘Hallelujah Christ is born’. De avond werd afgesloten met twee nummers uit het eigen repertoire, waaronder ‘Hanging Tree’. Een nummer dat door het koor zelf is gearrangeerd, waarbij ook kleine danspasjes worden uitgevoerd.

In Roosendaal zelf zelf Close Up de traditie voort dat het koor op kerstavond (24 december) de muzikale begeleiding verzorgt van de kerkdienst om 20.00 uur in de Moeder Godskerk in Roosendaal. Close Up zingt bekende nummers als ‘Stille Nacht’, ‘Midden in de Winternacht’ en ‘Hallelujah’.

❯ Website Close Up