web analytics

City MTB-toertocht door Roosendaal (18 maart)

De Kaaimannen organiseren zondag 18 maart een nieuwe editie van de City MTB Toertocht Roosendaal. Een unieke tocht over 35 of 50 kilometer die grotendeels binnen de gemeente Roosendaal wordt verreden. Inschrijen kan tussen 08:00 – 10:00 uur.

Het parcours van deze unieke tocht loopt langs plaatsen in de bebouwde kom en omgeving van Roosendaal, waar je niet zomaar met je mountainbike of crosser komt. Alleen waar nodig kruist of volgt de route doorgaande wegen. ‘Een prachtige tocht, meestal aan het einde van het winterseizoen, maar zeker geen tocht voor ‘watjes’, want het is aanpakken geblazen’, zeggen de Kaaimannen er zelf over.

Vanaf dit jaar is de start/finish van de City Mountainbike toertocht verplaatst naar een nieuwe locatie: De hagelnieuwe WielerExperience Roosendaal aan de Buijenstraat in Roosendaal (Red Band Sportpark). Vanaf de WielerExperience start een volledig uitgepijlde route, deels nieuw, maar de vertrouwde stukken waar het bikkelen is, zijn bewaard. Op twee punten in de route kan gekozen worden voor de korte route van 35 kilometer of de lange editie van 50 kilometer.

De WielerExperience beschikt over een eigen parkeerterrein met voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het parkeerterrein is direct toegang tot de WielerExperience. Inschrijvern kan daar tussen 08:00 – 10:00 uur bij het gebouw van Klimcentrum Yellow Stone. Direct naast de klimhal ligt de start van de City MTB Toertocht. Ongeveer halverwege de route is een rustpunt ingericht waar sportdrank, fruit en een versnapering aangeboden worden.

Bij de finish op de WielerExperience kunnen deelnemers hun fiets schoon laten spuiten en in een bewaakte fietsenstalling stallen. Uiteraard kan er na afloop onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden.

De kosten zijn € 5,=. Van de totaalopbrengst schenken De Kaaimannen jaarlijks een deel aan een goed doel. Het doel voor 2018 wordt kort na de toertocht bekend gemaakt.

Foto: Website Kaaimannen

❯ Website Kaaimannen