web analytics

Cios-studenten helpen in Roosendaal bij Koningsspelen (12 april)

Dat CIOS Goes vanaf dit schooljaar ook een locatie in Roosendaal heeft, is op vrijdag 12 april tijdens de Koningsspelen te merken. Alle studenten in Roosendaal worden die dag bij verscheidene basisscholen ingezet. De dag bestaat uit allerlei sportieve activiteiten, met vooraf een gezamenlijk Koningsontbijt.

De meeste studenten helpen bij de activiteiten op de school waar zij ook elke week een dagdeel stagelopen. Zij begeleiden een spel en/of bewegingsactiviteit en dansen de Pasapas samen met de leerlingen. Dat is de nieuwe hit van Kinderen voor Kinderen voor de Koningsspelen.

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het evenement heeft als doel kinderen en in het primaire onderwijs en ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar vooral ook heel erg leuk is. Dit jaar staan de Koningsspelen in het teken van water drinken.

In Roosendaal lopen plm 75 eerstejaarstudenten minimaal vier dagdelen in de week stage bij scholen en clubs. Dat betekent minder les in het klaslokaal en meer leren in de praktijk bij verschillende sportverenigingen, fitnesscentra, zwembaden, basisscholen, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties.

Ook alle tweedejaarsstudenten in Breda worden bij de Koningsspelen in Breda en omgeving ingezet.

Foto boven: Cios Goes

❯ Meer over de Cios-opleiding in Roosendaal