web analytics

Chroom en Petticoats op ‘Back to the Fifties’ (18 juni)

Veel chroom en petticoats. Twee kenmerken uit de jaren vijftig, die zondag 18 juni ook weer te zien zijn op de derde editie van ‘Back tot the Fifties’ op de (oude) Markt.

Het wordt die zondag nog meer familiedag dan in de voorgaande jaren, dus er is van alles te beleven voor jong en oud. Natuurlijk is er veel muziek. Om twee uur begint de eerste band. De line-up bestaat uit Phil Haley & His Comments (GB), The Wild Bombers (B), Mischief (NL), Wild Deuces (B) en DJ Big H Jamboree met Vinyl.

En er zijn demonstraties door de Boogie Academy in originele Fifties kledij inclusief petticoats. Wie wil, mag meedoen. Petticoats zijn vast ook wel te zien tijdens de modeshow. Op de Fifties-markt is van alles te vinden uit de jaren vijftig, van kleding tot curosia en natuurlijk platen (vinyl). Wie neust, vindt ongetwijfeld collectorsitems.

Chroom ontbreekt zeker niet bij vervoersmiddelen uit die tijd: oldtimer auto’s, motoren en brommers.
Speciaal voor de jeugd is er een schmink-stand en er zijn kramen met popcorn en suikerspinnen. De horeca serveert een heerlijke Fifties Hap.

Om 21:00 uur wordt afgesloten met een swingende afterparty tot in de late uurtjes bij Burgers and Beers Café, met een optreden van Two Wieners (NL).

Overigens begint ‘Back tot the Fifties’ dit jaar al zaterdagavond in café Time Out aan de Bloemenmarkt. Daar is een ‘preparty’ met een optreden van Give ‘Em Hell Boys.

Back to the Fofties

Beelden van Back to the Fifties van vorig jaar.