web analytics

Charles Groenhuijsen in Parrotia op 23 mei

Op woensdagavond 23 mei is de journalist Charles Groenhuijsen te gast bij Literaire Stichting De Witte Roos in de bibliotheek (Parrotia) aan de Markt 54 in Roosendaal. De lezing begint om 20:00 uur, de deuren gaan om 19:30 uur open. Kaarten kosten 15 euro, voor Vrienden van de Witte Roos en scholieren 10 euro.

Groenhuijsen is al 35 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek, waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media zoals ANP, Volkskrant en Vrij Nederland. En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS. Door zijn jarenlange verblijf in de Verenigde Staten is hij ook een kenner van Amerika.

Op de avond in Parrotia spreekt hij aan de hand van zijn laatste boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’ over de negatieve invloed van slecht nieuws, terwijl het op zowat alle terreinen veel beter gaat dan pakweg 50 jaar geleden.

‘In deze korte periode is geweld meer teruggedrongen, is in meer landen democratie gevestigd, is meer dan ooit vooruitgang geboekt met vrouwen – en kinderrechten, is het inkomen per wereldburger, onze levensverwachting, graad van onderwijs en geletterdheid tot recordhoogte gestegen, is de gelijkheid in de wereld verbeterd (echt waar!), de armoede gehalveerd, en is onze gezondheid, de kwaliteit van ons voedsel, huisvesting, kleding en transport beter dan ooit en zijn lucht en water in veel opzichten schoner geworden. Kortom: volop reden voor optimisme!’

❯ Kaarten reserveren voor 23 mei