web analytics

Centrumring niet door iedereen begrepen…

Verkeersgebruikers reageren op (nieuwe) situaties wel eens anders, dan verkeersdeskundigen achter de tekentafel denken. Zo wordt de wegindeling van de nieuwe Centrumring in de binnenstad van Roosendaal ook niet iedereen begrepen. Vandaar een extra bord op de Centrumring in de Burgemeester Prinsensingel.

De nieuwe wegindeling bestaat uit een geplaveid breed fietspad (in twee richtingen) en een smalle asfaltstrook voor gemotoriseerd éénrichtingsverkeer. Al vrij snel bleek dat nogal wat automobilisten dachten dat de weg uit twee rijbanen bestond, gescheiden door een groenstrookje. En dus schoten ze het brede fietspad op.

Al even snel probeerde de gemeente dat de voorkomen door op de fietspaden bij een kruising of splitsing een verkeersbaken in het midden te zetten. Daar is nu een bordje bijgekomen op dit punt (foto) van de Burgemeester Prinsensingel. In BN DeStem licht de gemeente toe dat het om één bord gaat, alleen op dit punt, en dat het de bedoeling is dat het tijdelijk is. Tot verkeersgebruikers aan de nieuwe situatie gewend zijn.

Van stadsgenoten mag je verwachten ze er na enige tijd inderdaad aan zullen wennen, maar of dat ook het geval is met automobilisten die wat minder vaak of voor het eerst in de Roosendaalse binnenstad komen…?

❯ Meer over de Centrumring Roosendaal