web analytics

Centrumring: kruising Laan van België weer open

De kruising Laan van België is weer open. Nadat vrijdagmiddag 13 oktober nog wegmarkeringen waren aangebracht en de verkeerslichten waren getest, werden de hekken bij het belangrijke punt in de Ring van Roosendaal aan de kant geschoven en kon het verkeer weer doorrijden. Daarmee kwam een eind aan ruim een maand omrijden.

De werkzaamheden waren nodig om het kruispunt geschikt te maken in de nieuwe centrumring die momenteel in Roosendaal wordt aangelegd. Belangrijkste wijziging voor het verkeer op dit punt is dat er vanuit dit kruispunt niet meer de Laan van Luxemburg kan worden ingereden. Daar wordt momenteel (ook) gewerkt, maar als dat stuk in de route van de Centrumring klaar is, wordt het eenrichtingsverkeer omgedraaid en kan daar dus alleen verkeer ‘uit’ komen.

Het werk aan de Centrumring ligt helemaal op schema, zo liet de gemeente vrijdag weten.

Foto helemaal bivenin: Zicht vanuit de Laan van Limburg op het kruispunt. Rechtdoor de Laan van Luxemburg in kan niet meer. Daar konmt straks verkeer uit. Het is hier dus kiezen uit linksaf of rechtsaf, de Ring vervolgen.

Laan van Belgie2
Hierboven en hieronder: Vanuit de richting van de Praxis kon het verkeer op dit punt ook rechtsaf de Laan van Luxemburg in. Dat kan niet meer. Als de straat daar klaar is, wordt het eenrichtingskeer omgedraaid.


Laan van Belgie