web analytics

Centrumring: begin mei begint werk aan laatste stuk Prinsensingel

Door weersomstandigheden hebben de werkzaamheden aan het tweede deel van de Burgemeester Prinsensingel enige vertraging opgelopen, maar de gemeente heeft goede hoop dat er wordt ingelopen op die achterstand en dat dit stukje van de nieuwe centrumring over twee tot drie weken klaar is. Het gaat om het stuk tussen de Molenstraat en de Nieuwstraat.

De bedoeling is dat begin mei gestart wordt fase 6 van ‘de strik om de binnenstad’. Fase 6 betreft het laatste deel van de Prinsensingel. Dus vanaf de Nieuwstraat tot de Nispensestraat, die bij het kruispunt Raadhuisstraat begint. De werkzaamheden aan dit stuk worden uitgevoerd in vier etappes. ‘Zo voorkomen we een langdurige afsluiting van de gehele rijbaan en beperken we daarmeem de overlast’, aldus de gemeente.

Goed bereikbaar
Prioriteit bij het hele project, dat eind van dit jaar klaar moet zijn, is dat de bewoners, ondernemers en de parkeergarages goed bereikbaar blijven.

Het werk dat begin mei begint, duurt naar verwachting tot aan de bouwvakvakantie. ‘Dit is wel afhankelijk van het weer en evenementen’, laat de gemeente weten.
De tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingsroutes worden met borden aangegeven en zijn ook te volgen via de vernieuwde kaart met alle werkzaamheden en
evenementen op www.roosendaal.nl/werkzaamheden

Mantelbuizen
Op de gehele route van de nieuwe centrumring komt de oude dubbele rijbaan te vervallen en wordt eenrichtingverkeer ingesteld. Daarnaast wordt een lint van groenvoorzieningen langs de centrumringgecreëerd. Aan de ‘binnenzijde’, de kant van de binnenstad komt een vrij liggend fietspad te liggen.

Tijdens de werkzaamheden wordt ook de openbar straatverlichting aangepast en worden er mantelbuizen in de grond gelegd ter voorbereiding op Smart City en andere innovatieve ontwikkelingen.

❯ Meer artikelen over de Centrumring

Foto boven en onder: De stand van zaken op de Prinsensingel op 21 april.