web analytics

Carnavalsweekend Wouwse Plantage ook dit jaar week eerder (2-3-4 feb)

Carnavalsstichting de Mastepinne trapt (al) op vrijdag 2 februari het carnavalsweekend van Wouwse Plantage af. In samenwerking met Stichting Carnaval Nispen wordt het colabal georganiseerd in dorpshuis de Spil. Het colabal heeft dit jaar als thema ‘Light’ en vindt plaats tussen 19:30 en 22.00 uur. Entree is gratis en alle kinderen vanaf groep 6 van de basisschool tot en met jongeren van 15 jaar zijn van harte welkom.

Op zaterdag 3 februari trekt om 13.30 uur de eerste Brabantse carnavalsoptocht door Wouwse Plantage. De prijsuitreiking voor deelnemers tot en met de middelgrote wagens vindt aansluitend plaats in de Spil, dat vanaf 14.00 uur het carnavalspubliek verwelkomt. Prijzen voor de grote wagens worden in het dorpshuis om 20.30 uur uitgereikt. Inschrijven kan nog via www.mastepinnelaand.nl/optocht/.

Na deze uitreiking wordt van 21.00 tot 02.00 uur in het dorpshuis het drukbezochte Mastepinnebal gehouden, met muziek verzorgd door HB Max Events. DJ Mark en DJ van der V, bekend van Rowwen Heze Roosendaal, staan de gehele avond achter de draaitafels. Entree is gratis en iedereen is van harte welkom op een van de eerste carnavalsballen in de regio.

Tot slot vindt op zondag 4 februari om 14.00 uur het smartlappenfestival plaats in de Spil, met het thema ‘Op dun bouw’. Plaatselijke artiesten, zoals Jan Koevoet en Petra van Zundert, prins Erik, Stikkus Nuuwt, PINdorados, Eradic, Dolle Dotjes en Cees van Hest brengen nummers hierop ten gehore. De winnaar gaat naar huis met een unieke hoofdprijs en de ‘Gouden Naan’ wisselbeker. De entree is gratis.