web analytics

Carnavalsoptocht Tullepetaonestad zaterdag 2 maart

Zaterdag 2 maart barst het carnaval in Roosendaal los met de grote optocht door de binnenstad. Die begint om 13:11 uur in de Stationsstraat. Daarvoor is d’n Oogéid ontvangen op het station en naar het oude raadhuis gebracht voor de iverdracht van de stadssleutel.

“A’k jou nie aar” is het motto van dit jaar in Tullepetaonestad. In de optocht is te zien hoe de Tullepetaonen dat vertaald hebben in hun wagen, groep of act. Direct als alle deelnemers binnen zijn, zal de Hoogheid de uitslag van de optocht bekendmaken vanaf het bordes van het raadhuis.

De route van de optocht: Stationsstraat, Markt, Raadhuisstraat, Burgerhoutsestraat, Boulevard, Molenstraat, Bloemenmarkt en finish op de Markt.

Programma:
11.48 uur – ontvangst van d’n Oog’eid op station Roosendaal spoor 1
12.40 uur – start reclamestoet
12.55 uur – overhandiging stadssleutel
13.11 uur – start optocht
17.44 uur – prijsuitreiking optocht

Jurering
Alle deelnemers worden tijdens de optocht gejureerd. Per categorie zijn vier à 5 juryleden actief. Zij beoordelen de deelnemers op verschillende onderdelen, zoals; idee & uitbeelding, techniek, actie, carnavalesk en muziek.

Per categorie zijn deze onderdelen verschillend. De juryleden van de grote wagens Roosendaal en regio gaan in de weken voor carnaval minstens twee keer op bezoek bij de bouwclubs. Tijdens deze bezoeken hebben de bouwers gelegenheid hun wagen “te verkopen” aan de jury. Er wordt uitleg gegeven over het idee achter de wagen en wat ze tijdens de optocht van plan zijn. De juryleden van de categorie kleine wagens bezoeken de wagenbouwers minimaal één keer.

❯ Uitgebeid overzicht/fotoalbums carnaval 2018
❯ Meer op de website van Stichting Carnaval Roosendaal