web analytics

Carnaval Tullepetaonestad: Dinsdag Kiendermiddag en sluiting

De laatste dag van het carnaval in Tullepetaonestad is vooral de dag voor de jeugd. Met vanaf twee uur de Kiendermiddag op de Markt, gevolgd door de Kienderoptocht. En dan begint om 22.22 uur het spektakel ‘Op stok gaon van de Tullepetaon’ op de Markt.

Eerst wordt door een aantal ‘gelukkige kinderen’ vanaf 11:11 uur bij Hotel Central gegeten met de Prins, Nar en Sjammerpetter (besloten). Dat etentje was de prijs voor ‘een paar gelukkige’ van de kleurwedstrijd. De betrokken kinderen zijn daar maandagavond over gebeld.

Spel
Voor de Kendermiddag (14:00 uur, Markt) is weer een waanzinnig leuk toneelstuk met de Hoogheid, Nar en Sjampetter in de hoofdrollen geschreven. Deze middag is vooral dé middag van de Nar en de prallen en brakken. Er is een speciaal kiendermiddaglied geschreven.

Kienderoptocht
Aansluitend begint de Kienderoptocht. Dat zal rond 14:30 uur zijn. Wagentjes, versierde fietsen en karren heeft de jeugd eerder op de middag al kunnen opstellen bij de Tullepetaon. De optocht gaat via de Bloemenmarkt naar de 3 Weesgegroetjes in de Molenstraat, waar een pirouette wordt gemaakt. Terug gaat de stoet ter hoogte van café Bloemenmarkt het Tongerloplein op. Daar is het lekker zwieren en zwaaien. Uiteindelik gaat men weer terug naar de Markt, waar de prijsuitreiking is.

Ook wordt daar traditiegetrouw De Vossepluim uitgereikt aan de persoon die zich uitermate ingezet heeft voor het Roosendaalse kindercarnaval.

Sluiting
De echte sluitingsceremonie begint om 23:11 uur, maar er is een spectaculair voorprogramma en diverse live-optredens.
De Hoogheid, Nar en Sjampetter leveren hun waardigheden in, alle hoogtepunten passeren in een spektakel van licht en geluid nog één keer de revue. D’n Oog’eid bedankt de Tullepetaone en deelt zijn veren uit. Natuurlijk krijgt de burgemeester de sleutel van de stad weer terug. Nog één keer laten de Tullepetaonen zien dat dat Tullepetaonestad hun stadje is, oftewel “Da’s m’n Stadje”.
Ook wordt het nieuwe motto gepresenteerd.