web analytics

Campagne ‘Drinkwater!’ gelanceerd op basisschool PC de Kroevendonk

Bij basisschool PC de Kroevendonk in Roosendaal is maandag 22 oktober het officiële startschot gelost van de campagne ‘DrinkWater!’ Met deze campagne gaat Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) inzetten op het aantrekkelijk maken van water drinken. Dit jaar komen er drie scholen in aanmerking om deel te nemen aan deze pilot.

De campagne werd feestelijk afgetrapt met leerlingen, ouders, verzorgers en leerkrachten van basisschool PC de Kroevendonk. Een klein groepje kinderen mocht samen met de directeur van Waterlogic Robert Moorman en JOGG-regisseur Meike van Wezel de eerste waterflesjes vullen bij het gloednieuwe watertappunt in school. Alle leerlingen hebben een bidon ontvangen, zodat zij dagelijks gebruik kunnen maken van het watertappunt, dat speciaal ontworpen is voor de basisscholen.

Water weer normaal
‘Het doel van de campagne is om water drinken weer normaal en leuk te maken. ‘We willen kinderen fit en gezond laten opgroeien en water drinken levert daar een positieve bijdrage aan. Naast dat water overal makkelijk te verkrijgen is, is het in tegenstelling tot zoete dranken het voordeligst en het meest gezonde alternatief. Daarom hebben JOGG Roosendaal en verschillende organisaties en bedrijven uit regio Roosendaal de handen ineen geslagen om er voor te zorgen dat water drinken weer heel gewoon en aantrekkelijk wordt. Dit doet JOGG onder andere door te ondersteuning met watertappunten, bidons en watervoorlichtingen op (basis)scholen’.

Doe je mee

JOGG is een landelijke aanpak om een gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren te stimuleren. In Roosendaal wordt dit gedaan onder de vlag van ‘Doe je mee, fit is oké!’. ‘Doe je mee werkt in
Roosendaal aan een omgeving waarin gezonde voeding, water drinken en genoeg bewegen de normaalste zaak van de wereld zijn. Dit doen we samen met zoveel mogelijk partners: ouders, scholen, bedrijven, sportverenigingen en zorgpartners’, aldus JOGG.

Scholen en bedrijven die mee willen doen aan de ‘DrinkWater! Campagne’ of meer weten over JOGG kunnen contact opnemen met Meike van Wezel, m.vanwezel@ssnb.nl, 06-14630583.

Foto: Kinderen van PC de Kroevenhoek vullen hun bidon met drinkwater. Daarmee is de campagne ‘Drinkwater!’ van start gegaan.