web analytics

Camera’s en onderzoek vanwege vandalisme Passerelle

De zes camera’s dis 17 januari bij de Passerelle over het spoor bij het station in Roosendaal zijn aangebracht, lijken te helpen in de strijd tegen vandalisme. Die voorzichtige conclusie trekt het college van B en W in de beantwoording van raadsvragen van Arwen van Gestel (VLP) en Sebastiaan Hamans (CDA). Er komt ook een onderzoek naar hoe vandalisme kan worden voorkomen.

‘Sinds het aanbrengen van zes camera’s is het aantal gevallen van vandalisme, zoals vernieling van ruiten en aanbrengen van graffiti, afgenomen’, aldus het college na een week of drie.

Dat vernielingen mogelijk niet direct worden verholpen, komt volgens het college omdat de gemeente afhankelijk is van levertijden van de ruiten en essentiële onderdelen van de liften.

Het college kondigt ook aan dat er een onderzoek komt. ‘Een HBO-studente Integrale veiligheidskunde begint binnenkort met haar stage binnen onze organisatie. Haar opdracht luidt:’Hoe bevorderen wij de sociale veiligheid op en nabij de Passerelle?’. Voorkomen van vandalisme is onderdeel van haar opdracht. Zij wordt begeleid door gemeentelijke adviseurs veiligheid’, aldus B en W.

Zie ook:
❯ Passerelle over het spoor weer onderwerp van raadsvragen