web analytics

BVR bouwt 113 duurzame woningen nabij zwaaigat in Stadsoevers

De gemeente Roosendaal en BVR Groep uit Roosendaal hebben recent een overeenkomst gesloten voor de bouw van 113 duurzame nieuwbouwwoningen in Stadsoevers. De woningen in dit plan Beekblokken worden bijna energieneutraal, er wordt gebouwd met aandacht voor planten en dieren en er komen groene daken en zonnepanelen. Naar verwachtong begint eind 2020 de verkoop.

Met dit plan wordt, na de ontwikkeling van de Douanier, de Wipwei en Kademeester (voorheen Essentgebouw) de volgende stap gezet in de ontwikkeling van Stadsoevers.

Ambities
Wethouder Toine Theunis: “We zijn blij met dit plan van BVR, dat we uit drie inzendingen hebben geselecteerd. Dit plan sluit naadloos aan bij de ambities van Stadsoevers en is een hele mooie volgende stap in onze belofte aan de stad. We leggen daarmee de lat voor de volgende deelontwikkelingen in dit prachtige gebied.”


Aanbesteding

De gemeente heeft voor de ontwikkeling van dit deel van Stadsoevers een Europese aanbestedingsprocedure uitgeschreven, waaraan meerdere partijen hebben deelgenomen. Drie partijen hebben uiteindelijk een plan ingediend. ‘Het plan van BVR bleek uit deze drie inzendingen het best scorende plan, op basis van vooraf geformuleerde beoordelingscriteria’, aldus de gemeente. Tonny Vromans van BVR zegt op de website Stadsoevers: ‘Wij zijn trots dat we als BVR tezamen met onze architecten van Space&Matter en Karres en Brands geselecteerd zijn om in dit deel van Stadsoevers deze mooie nieuwbouw te ontwikkelen en te realiseren’.

Koopwoningen
Het plan behelst 113 duurzame en eigentijdse woningen aan de Beekblokken in Stadsoevers. Er komen hier 43 appartementen en 70 eengezinswoningen te koop. De appartementsgebouwen komen aan de zwaaikom te staan. De architectuur sluit aan bij de verschillende sferen in de wijk: stedelijke architectuur aan de zwaaikom en de Noordlaan en meer ontspannen wonen aan de groene Beekzone en Beekarmen.
Stedelijke architectuur siert de appartementen aan de zwaaikom.

Restwarmte Suez
Stadsoevers wordt een duurzaam stuk stad. Alle woningen in het plan voor de Beekblokken voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) die voortkomen uit het landelijke energieakkoord. De woningen worden aangesloten op het lage temperatuur verwarmingssysteem dat restwarmte van afvalverwerker SUEZ benut. Er wordt door natuurinclusief gebouwd; met aandacht en ruimte voor planten en dieren en de toepassing van groene daken. Regenwater dat opgevangen wordt op groene daken en in groene zones wordt afgevoerd naar wadi’s en komt via de Beekarmen uiteindelijk in de Beek. Zonnepanelen op de gebouwen leveren energie voor woningen en elektrische auto’s.

Verkoop start eind 2020
BVR werkt nu het plan verder uit. Naar verwachting start de verkoop van de woningen eind 2020. BVR is een grote bouwer in Roosendaal. Het bedrijf realiseert momenteel onder andere op het voormalig terrein van de lts/Da Vinci aan de Laan van België 44 woningen in plan Ambachtshoven en gaat (de komende jaren) ook aan de slag met het Essent-gebouw en klooster Mariadal.

Zie ook:
❯ Info op website Stadsoevers
❯ Info op website BVR-groep

Foto boven: Een maquette van plan Beekblokken. Rechts midden het zwaaigat. (Foto website Stadsoevers)