web analytics

Burgemeester sluit nu ‘drugswoning’ aan Pres. Kennedylaan

Burgemeester Jacques Niederer sluit opnieuw een drugspand. Dit keer een huurwoning aan de President Kennedylaan. De gedwongen sluiting duurt zes maanden en gaat 14 juni in. Op 11 april werden in het pand soft- en harddrugs en een verboden wapen gevonden.

Dat gebeurde bij een doorzzoeking door de drugssquad. Op de zolder, in de keuken, in een slaapkamer en in de achtertuin werden diverse hoeveelheden soft- en harddrugs gevonden. Het ging om circa 7 kilo henneptoppen, 181 XTC/MDMA-pillen en circa 350 gram amfetamine in poedervorm. De hoeveelheden aangetroffen hard- en softdrugs overschrijden ruimschoots de door het Openbaar Ministerie als voor eigen gebruik aangemerkte hoeveelheden. Naast de verdovende middelen werd ook nog een stroomstootwapen aangetroffen in de woning.

De eigenaar en bewoners van de huurwoning zijn in kennis gesteld van het besluit van de burgeester. Die licht zijn besluit als volgt toe: ‘Inwoners van Roosendaal moeten zich veilig kunnen voelen in hun wijken en dorpen. Om die reden sluit ik dit huis voor een half jaar. Het gaat hier immers om een zorgelijke situatie, zeker als ik kijk naar de grote hoeveelheden drugs die werden gevonden. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we actief optreden tegen drugshandel en drugsoverlast.”

Eerder dit jaar werd er een woning aan de Gastelseweg en een woning aan het Schuivenoord door burgemeester Niederer gesloten, eveneens vanwege drugsdelicten.