web analytics

Burgemeester sluit drugspand aan Boulevard voor drie maanden

Opnieuw heeft burgemeester Jacques Niederer een drugswoning in Roosendaal voor bepaalde tijd gesloten. Nu gaat het om een pand aan De Boulevard. Dat is voor drie maanden op slot gezet. in Roosendaal wordt voor de duur van drie maanden gesloten. De burgemeester heeft dat besloten omdat in het bewuste huis softdrugs, wapens en een aanzienlijk contant geldbedrag werden gevonden.

Er gingen dit jaar al panden dicht aan de Kade, Lariks, Kennedylaan, Gastelseweg en Schuivenoord.

Begin mei
Op 3 mei jl. werd de 25-jarige bewoner gearresteerd in het kader van een opsporingsonderzoek. Het huis van de verdachte werd daarbij in aanwezigheid van een rechter-commissaris doorzocht. Bij deze doorzoeking werd 1.089 gram hash en 151 gram hennep gevonden. Daarnaast werden er ook een stroomstootwapen en een busje pepperspray aangetroffen. Het bezit van dit soort wapens is wettelijk verboden. Verder lag er in de woning een aanzienlijk contant geldbedrag, waarop ook beslag werd gelegd.

De gebeurtenissen zijn voor burgemeester Jacques Niederer reden om de woning aan De Boulevard voor drie maanden te sluiten. De woning is afgelopen donderdag 23 augustus 2018 gesloten en de sluiting duurt tot 23 november 2018.

Handel in drugs
Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie: ”De aangetroffen hoeveelheden softdrugs, de aanwezigheid van wapens en veel contant geld kunnen duiden op handel in drugs. En in Roosendaal treden we hard op tegen handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Inwoners moeten zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen. Uiteraard roep ik onze inwoners op om drugsactiviteiten en andere verdachte situaties te blijven melden. Op die manier maken we samen met onze inwoners, de drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijvend een vuist tegen drugs”.

De Opiumwet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Eerdere sluitingen dit jaar vanwege drugs
12-07-2018 Burgemeester sluit drugscafé aan de Kaai voor een jaar
21-06-2018: Woning aan Lariks half jaar dicht na vondst drugs en wapens
06-06-2018 Burgemeester sluit nu ‘drugswoning’ aan Pres. Kennedylaan
13-04-2018: Drugspand aan Gastelseweg voor drie maanden dicht
29-03-2018 Burgemeester sluit drugspand aan Schuivenoord