web analytics

Burgemeester Niederer leest voor op KPO Basisschool Lavoor

Burgemeester Jacques Niederer leest op donderdag 31 januari een bijzonder boek voor aan de kleuters van KPO Basisschool Lavoor in Roosendaal. In het kader van de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen neemt hij de kinderen mee in een spannend avontuur van, jawel, een burgemeester.

‘Basisschool Lavoor besteedt veel aandacht aan lezen en voorlezen. Het belang hiervan kan moeilijk onderschat worden: het heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en begrijpend lezen, maar het is natuurlijk vooral erg leuk! Daarom wordt er niet alleen bij de kleuters, maar ook in alle andere groepen veel aandacht besteed aan hoe leuk lezen is. Zo heeft groep 3 een heus ‘letterfeest’ gehad, waarbij ze een letterdiploma ontvingen en op een speelse manier met taal aan de slag gingen’, zegt directeur Janneke van ’t Wout.

Bibliotheekouders
Lavoor werkt ook met zogehten bibliotheekouders. Lezen is niet alleen belangrijk voor de kinderen die het al goed kunnen, maar juist ook voor de kinderen die net dat extra zetje nodig hebben. Daarbij is de hulp van de bibliotheekouders van de school onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat de bibliotheek er altijd spik en span uitziet, maar vooral ook dat er voor ieder kind een boek te vinden is naar zijn of haar gading. Ook voor de oudere kinderen op school wordt hier veel energie in gestoken: zo heeft de bovenbouw sinds kort een prachtige bibliotheek op het nieuwe leerplein.

Erkenning
Directeur Janneke van ’t Wout: “Als je leert lezen, gaat er een wereld voor je open. Onze school en onze leerkrachten doen er alles aan om kinderen die bijzondere ervaring mee te geven. Dat burgemeester Niederer hier komt om de kleuters voor te lezen, voelt niet alleen als een erkenning voor het belang van lezen bij kinderen, maar zeker ook voor de inzet van onze leerkrachten.”

Foto boven: Een leerling uit groep 7 leest op de Lavoor kinderen uit groep 1-2 voor uit een prentenboek. Donderdag 31 januari doet burgemeester Niederer dat uit het boek ‘Verboden sneeuwballen te gooien’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Daarin speelt ook een burgemeester een rol…