web analytics

Burgemeester Niederer bedankt alerte getuigen van overval

Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal heeft woensdagmiddag twee alerte getuigen van de overval van afgelopen maandag op een snackbar aan de Sint Josephstraat bedankt met een bloemetje voor hun actie. De twee getuigen willen liever niet in de openbaarheid treden maar waren blij met deze persoonlijke aandacht.

De twee gingen achter de overvaller aan en konden een gedetailleerd signalement en de vluchtrichting van een overvaller doorgeven. De politie kon vervolgens de overvaller op heterdaad inrekenen.

Burgemeester Jacques Niederer benadrukte in het gesprek met de twee mannen dat het belangrijk is om altijd actie te ondernemen als je getuige bent van een misdrijf. “Wees je bewust van eventuele risico’s maar doe iets. Bel 112, noteer een kenteken, een signalement of geef door welke kant de dader is opgegaan. Wacht niet af, maar kom in actie. Alle kleine beetjes helpen. Dat zie je in deze zaak ook maar weer. Door samenwerking kunnen we dit soort criminaliteit de kop in drukken. Ik ben blij dat de verdachte op heterdaad werd opgepakt.”

Maandagmiddag 13 februari 2018 werd rond 16.40 uur een cafetaria aan de Sint Josephstraat in Roosendaal overvallen. De overvaller dreigde met een mes en vluchtte te voet weg met de kassa. De getuigen ging er onmiddellijk achteraan. De een te voet en de ander zette met de auto de achtervolging in. Ze gaven het signalement en de vluchtrichting van de dader door aan de meldkamer. De politie zette de omgeving dicht en kon de verdachte (17) op die manier arresteren in de Kardinaal van Rossumstraat.