web analytics

Burgemeester Han van Midden: ‘Dringend beroep om buitengebied veilig te houden’

MET VIDEO – In een reactie op de ontdekking van folter- en gevangeniscontainers van de onderwereld in Wouwse Plantage doet burgemeester Han van Midden een dringend beroep op alle inwoners om het buitengebied veilig te houden. Hij begrijpt dat inwoners zich onveilig voelen als criminelen zo dicht in de buurt komen. Hij is benieuwd naar de onderzoeken van politie en justitie, zodat hij ‘de bestuurlijke maatregelen kan nemen, die hier nodig zijn om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen’.

De volledige reactie van de burgemeester:

‘Net als de inwoners van ons buitengebied in en rondom Wouwse Plantage, ben ook ik onder de indruk van de recente gebeurtenissen. Allereerst woedde er op 17 juni jl. een grote brand in een oude varkensstal aan de Mariabaan. Dat bleek een groot drugslaboratorium te zijn, met alle gevaren van dien. En afgelopen week werden we opgeschrikt over het nieuws van gevonden zeecontainers waarin criminelen mogelijk martelpraktijken toepasten. Zoiets is natuurlijk onvoorstelbaar. Ik begrijp dan ook heel goed dat het een gevoel van onveiligheid geeft, als criminelen zó dicht in de buurt komen. Juist ook daarom ben ik heel benieuwd naar de uitkomsten van de politie- en justitieonderzoeken, zodat ik -als burgemeester- de bestuurlijke maatregelen kan nemen, die hier nodig zijn om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen’.

Grip krijgen
‘Het is onze inzet om die gebieden en/of bedrijven die potentieel gevoelig zijn voor criminele activiteiten in ons buitengebied in kaart te brengen. Dat is een enorme klus is, als je bedenkt dat de gemeente Roosendaal een oppervlakte van zo’n 107 vierkante kilometer beslaat. We weten dat er zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat is de afgelopen dagen extra duidelijk geworden. Maar we weten ook veel nog niet. Dat is ook de reden dat ik eind vorig jaar al opdracht heb gegeven voor een grondige analyse van het buitengebied. Samen met het Openbaar Ministerie, politie, belastingdienst en andere overheidsdiensten zetten we alle middelen en instrumenten in die we tot onze beschikking hebben. Alleen op die manier krijgen we als georganiseerde overheid grip op de georganiseerde criminaliteit’.

Dringend beroep
‘Ik doe daarbij ook een dringend beroep op onze inwoners om ons buitengebied veilig te houden. Meld verdachte situaties en criminele activiteiten bij de politie via 0900-8844. Voor spoedgevallen bestaat het alarmnummer 112. Ik kan mij goed voorstellen dat onze inwoners bij dit soort zaken liever anoniem willen blijven. Maak in dat geval gebruik van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of direct online. We zijn met z’n allen samen verantwoordelijk voor een veilige leefomgeving.’

Zie ook:
❯ Politie bevestigt folter- en gevangenis-containers in Wouwse Plantage

Foto boven: Montage roosendaalopinternet.nl / Portretfoto van burgemeester: Timo Reisiger