web analytics

Burgemeester Han van Midden bezoekt corona-afdeling Bravis

Han van Midden, burgemeester van de gemeente Roosendaal, bracht vrijdag 3 april een bezoek aan het Bravis ziekenhuis. Hij werd door de Raad van Bestuur bijgepraat over de aanpak van Bravis in de coronacrisis en kreeg een rondleiding op de IC in Roosendaal. Daar werd hij rondgeleid door Annelies Koeken, zorgmanager IC/CCU en Bas Bergmans, intensivist en voorzitter van de Vereniging Medische Staf.

Op de IC’s in Bergen op Zoom en Roosendaal worden momenteel 19 coronapatiënten verpleegd. Van Midden kreeg tijdens de rondleiding uitleg over de behandeling van coronapatiënten en sprak met IC- verpleegkundigen en OK- medewerkers over hun samenwerking. Het team van de IC waardeerde de komst en de interesse van de burgemeester enorm.

De rondleiding maakte ook veel indruk op de burgemeester. Vooral de intensiteit, maar ook de rust op de afdeling viel de burgemeester op. “Ik ben een half uur binnen geweest op de intensive care en met alle kleding aan is het ontzettend warm. Als je dan bedenkt dat mensen bijna een dagdeel achter elkaar in deze omstandigheden aan het werk zijn, dan is dat buitengewoon intens. En dat nog los van de emotionele belasting”.