web analytics

Burendag met onder andere buurtfeestje in Langdonk (23 sept)

Het is zaterdag 23 september in heel Nederland weer Burendag. Ook in Roosendaal is een aantal dingen op touw gezet, waaronder van 13:00 – 16:00 uur de Burendag Langdonk op het grote veld achter Winkelcentrum Lindenburg. Bewonersplatform Langdonk organiseert deze grote wijkbijeenkomst samen met diverse burenorganisaties.

Zo is er een grote koffiehoek om gezellig te kletsen, er is een proeverij met hapjes van bewoners, er is een muziekpodium voor talent uit de wijk, er staan informatiekramen en er is een rommemarkt-vrijmarkt. Kortom, er is van alles te doen voor jong en oud.
Rond 15:00 uur is de prijsuitreiking van de enquête van vorig jaar over de invulling van het oude Marskamer-pand.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat samen wordt gevierd met je buren en de buurt. Steeds op de vierde zaterdag in september. ‘Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt’, meldt de website Burendag.nl, waar de burendagactiviteiten aangemeld konden worden. Buurten konden via het Oranje Fonds ‘subsidie’ aanvragen als bijdrage in de kosten om buurtactiviteiten op te zetten. Een bijdrage kon oplopen tot 400 euro. Ook werden Burenfeestpakketten beschikbaar gesteld.

Alle activiteiten zijn gebundeld op de website Burendag.nl, waar via een grote kaart bekeken kan worden hoeveel en welke activiteiten er in een wijk zijn. Vul in het witte vak op de kaart ‘Roosendaal’ in, klik op de cirkel in de wijk, en klik vervolgens op de koffiekopjes om de betreffende activiteit te zien.

❯ Kijk op de kaart wat er in Roosendaal te doen is.