web analytics

Burenavond van Buurkracht over zonnepanelen op het dak

Op donderdagavond 12 juli belegt Buurkracht een informatieavond in De Schuttershof aan de Gastelseweg 7 een Burenavond over zonnepanelen en hoe eigenaren van koopwoningen hiermee energiekosten kunnen besparen. Motto: ‘Op alle daken van Roosendaalse koopwoningen zonnepanelen’. Het is het eerste grote moment waarmee Buurkracht zichzelf introduceert in Roosendaal en is daarom te zien als de officiele start in Roosendaal.

Op haar website meldt het landelijk maatschappelijke initiatief Buurkracht dat er inmiddels bijna 300 buurten actief zijn in Nederland, waarvan 99 in Noord-Brabant. ‘In alleen al Noord-Brabant besparen Buurkrachtbuurten bijna € 800.000,- per jaar op hun energierekeningen’, claimt Buurkracht.

Wie in het zoekvenster van Buurkracht-buurten ‘Roosendaal’ intikt, krijgt de melding dat in Roosendaal de buurt Landerije met vijf buren meedoet. Volgens de lijst zijn er in Breda zes buurten met tussen de 8 en 143 deelnemers, samen 317 huishoudens, die 18.478 euro per jaar besparen op hun energiekosten.

Op de Burenavond krijgen bezoekers onder andere antwoord op de vragen hoe je zonnepanelen regelt en hoe Buuurkracht daarbij helpt. ‘Komt het tot zo’n buurt, dan zet Buurkracht daar een buurtbegeleider op, die de mensen onder andere helpt bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. Gratis en onafhankelijk’.

Foto: Buurkracht

❯ Website Buurkracht
❯ Max Vandaag over Buurkracht