web analytics

BSC gaat nóg meer werk maken van vrouwen- en meidenvoetbal

De Roosendaalse voetbalvereniging gaat nóg meer werk maken van het vrouwen- en meidenvoetbal. Behalve de twee vrouwenteams komt de club in de komende voorjaarscompetitie ook uit met liefst 6 meidenteams. Om ambities op dit vlak nog meer voeding te geven, komt volgend seizoen Mark van Gils als hoofdtrainer naar de club op Sportpark Vierhoeven. Speciaal voor het vrouwen- en meidenvoetbal.

Nu bij Bavel
Mark van Gils nu nog trainer bij Bavel Dames 1 (hoofdklasse), maar is volgend seizoen dus bij BSC. Hij is bij Bavel nog bezig aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer. In de afgelopen vier jaar won hij onder andere de KNVB-districtsbeker en promoveerde hij met Bavel naar de landelijke hoofdklasse. Bovendien speelde hij met zijn team dit jaar in de achtste finale van de KNVB-beker een historische thuiswedstrijd tegen Ajax.

Noodzakelijk
De dames en huidig trainer Patrick Boots zijn blij met deze ontwikkeling. Ze hadden al duidelijk aangegeven dat de staf uitgebreid moet worden en de ambities hoog liggen. ‘Deze wensen worden ook door het bestuur en club gezien als noodzakelijk. Een lange zoektocht naar een trainer die precies past bij de groep en de ambities van de club, als het gaat om het naar een hoger plan tillen van het damesvoetbal, heeft dus het juiste resultaat gehad’, meldt het bestuur.

Assistent

De huidige trainer Patrick Boots gaat, in het seizoen 2020-2021 in de rol van assistent-trainer, samen met Mark richting geven aan de ambities van de vrouwen en de doelstelling vanuit de club. Het eerste vrouwenteam van BSC speelt momenteel in de tweede klasse.


Foto boven: Trainer Mark van Gils (rechts) is door BSC naar Roosendaal gehaald om het vrouwen- en meidenteam bij de club op een nóg hoger plan te zetten. Foto: Instagram-pagina BSCdames1, voorzien van de tekst ‘Wij zijn blij’.

Zie ook:
❯ BSC omarmt meidenvoetbal met succes