web analytics

Fleur Mol kan meiden zaalvoetbal aanbevelen…

Fleur Mol (16), een van de speelsters van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal, denkt dat meer speelsters van haar leeftijd beter worden in de zaal. De speelster van een van de meidenteams van rkvv Roosendaal is midden dit seizoen binnen gestroomd. Volgens de Bristol-leiding zou ze ‘in de toekomst wel eens een bepalende speelster kunnen worden’. Fleur wil graag een lans breken voor speelsters die twijfelen om te gaan zaalvoetballen.

‘Ik ben eerst een paar keer gaan kijken en heb een paar keer een selectietraining bijgewoond. Toen wist ik zeker dat het bij me paste. Bovendien speelt Bristol op het één na hoogste niveau van Nederland en dat merk je aan de beleving, inzet en entourage. Maar vooral de tegenstanders zijn stuk voor stuk goede voetbalsters. Daarnaast is het leuk en leerzaam om allemaal goede voetballers om je heen te hebben, daar leer je van! Ik speel bijvoorbeeld met Corina Luijks. Een speelster die uitkomt voor de beloftes van Oranje, en zelfs bij Tottenham Hotspur heeft meegetraind’.

Wat je tot nu toe hebt geleerd?
‘Snel passen, coachen en slim spelen, zijn dingen die je erg snel leert. Daarnaast is mijn techniek al verder verbeterd. Zo moest ik van coach Hans Lauwen de bal vaker onder de voetzool aannemen voor extra controle. Ook vertelde hij me rustiger aan de bal te zijn en te durven coachen in het veld. Met name brutaal om de bal vragen en ruimte zoeken zonder bal’.

Wat zie je terug op het veld?
‘In de zaal moet je je techniek wel inzetten, daar leer je van en heb je op het veld direct profijt van! Ik zou dan ook altijd zaalvoetbal en veldvoetbal willen blijven combineren’.

Wat vind je van de groep?
‘Een érg leuke groep met hele leuke, sympathieke sportieve meiden. Ik ben echt goed opgevangen. Ben dan weliswaar veruit de jongste, maar voelde me direct welkom. Daarnaast mag je ook gewoon fouten maken, ook dat wordt geaccepteerd. Kortom: Bristol Team is een aanrader voor iedereen die van voetbal houdt’!

Binnenkort zijn er weer selectietrainingen. Je kunt je nu aanmelden via het contactformulier op de Bristol site. Eén speelster heeft dit ondertussen al gedaan. Het 15- jarige talent Anisah Karadan uit Etten-Leur gaat de strijd aan met de huidige selectie. ‘Wie volgt?’, vraagt de Briostol-leiding.

❯ Website Bristol Team