web analytics

Bristol vrouwen winnen ook met debutantes

De vrouwen van zaalvoetbalclub Bristol Team hebben de goede wedstrijd tegen de koploper doorgetrokken. Woensdagavond 7 februari was Den Haag op bezoek, en deze tegenstander werd met een nederlaag naar huis gestuurd.

In sporthal In de Roos kon de thuisploeg twee debutantes begroeten Soraya Oppier (16) en Jill Nagtzaam (15) allebei uit Etten Leur, wilden het wel eens proberen in de zaal. Na afloop waren ze dolenthousiast over het spelen in de zaal. Omdat de thuisploeg kampte met blessures en werkomstandigheden, waren drie vaste krachten afwezig.

Met een andere tactiek begon de wedstrijd voortvarend. Zowel Ashley de Bie als Naomi Pesman (zondags goalgetter bij DVO’60 VR1) zorgde al snel voor een 4-0 voorsprong. Deze werd ook meegenomen naar de rust.

In de tweede 25 minuten werd het spel wat slordiger. Zowel Naomi als Ashley moest gewisseld worden omdat de conditie zijn tol ging eisen. Den Haag rook hierdoor de kansen omdat alleen Wahiba Didi (die achterin een prima wedstrijd speelde) van de basis nog speelde, en de jonkies de spelwisselingen niet goed inschatten. Den Haag kwam iets dichterbij door twee doelpunten tegen te scoren. Toch was een sneller counter nodig om de score verder uit te bouwen Soraya schoot haar eerste doelpunt voor Bristol binnen, Den Haag ging drukken en wist terug te komen tot 5-4. Dankzij tijgerachtige reddingen van Jade Massing konden de drie punten toch worden bijgeschreven.

Maandag 11 februari reizen de dames af naar Leiden. Twee dagen later is de halve finale van de districtsbeker in sporthal In de Roos om 21:00 uur.