web analytics

Bristol-vrouwen – met mes tussen de tanden – naar 6-4

Na het verlies van vorige week tegen Den Haag (3-6) is de begeestering bij de vrouwen van Bristol Team weer terug. Woensdagavond 2 oktober werd thuis in sporthal In De Roos met 6-4 gewonnen. Met enkele veranderingen ging Den Haag nu wel door de knieën.

Coach Hans Lauwen had zijn speelsters vooraf op scherp gezet. ‘Het mes moet tussen de tanden, dan kunnen we ze verslaan’, galmde het in kleedkamer. De bezetting was iets anders dan een week geleden; Corina Luijks (terug naar Italië) en Wahiba Didi (geblesseerd) ontbraken. Voor hen in de plaats kwamen Angelique Perdaems en debutant Tessa van Diest.

Onder de norm
De 3-6 nederlaag van een week geleden was vooral te wijten aan gebrek aan strijd. Het team was woensdag nóg teleurgesteld. ‘Vooral de eerste helft was een week geleden zwaar onder de norm’, analyseerde de geblesseerde Didi. ‘We herstelden ons wel goed. Maar in de tweede helft was het op en kregen we het deksel op onze neus’.

Teruggedrongen
Nu was door de KNVB Den Haag opnieuw als tegenstander ingepland, en de bezoekers zouden een ander Bristol gaan zien. Vooral Grifftih Vaissaire had het tijdens dit duel op haar heupen. Zij was weer belangrijk: ‘Ze schoot alle ballen weer in onmogelijke posities in het doel, maar ze was ook belangrijk in het aangeven. Den Haag werd nu wel met goed combinatievoetbal teruggedrongen’.

Vechten
‘Ondanks dat we op papier iets verzwakt waren, was het vooral het vechten voor elkaar wat de overwinning In De Roos hield’, vervolgde Wahiba Didi, die ook zag dat Rivke de Draaijer 2x, en Angelique Perdaems 1x het doel trof.

Versterking
Een tweede nederlag zou zeer pijnlijk geweest zijn. Maar de Bristol-vrouwen lieten de geel/groene naar huis gaan met een 6-4 nederlaag. De volgende wedstrijd is Naomi Pesman weer terug van vakantie, en komt Angelique Hage (ex-Smerdiek) vanuit Amerika een maand vakantie vieren. Deze voormalige topspeelster is er dan vier wedstrijden bij.

Doelpunten: Griffith Vaissaire (3x), Rivke Draaijer (2x) en Angelique Perdaems 1x.
Volgende wedstrijd: 7 oktober, uit tegen Barendrecht.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie