web analytics

‘Bristol vrouwen klaar voor stunt in landelijke bekerstrijd’

De vrouwen van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal beginnen het nieuwe seizoen vrijdagavond 6 september met de eerste wedstrijd voor de landelijke beker. Als bekerwinnaar van district Zuid 1 mogen de Roosendaalse vrouwen daar aan meedoen. De wedstrijd van vrijdagavond is in sporthal In De Roos in Roosendaal tegen ZVG en is een voorronde, voordat ze in een van de vier poules van drie terechtkomen. Aanvang 21:15 uur.

Ter voorbereiding speelden ze afgelopen woensdag en vrijdag oefenwedstrijden. In Antwerpen werd het woensdag 28 augustus 3-6 bij Ladies Hove Antwerpen en vrijdag 30 augustus 2-2 bij zvv Zwaluwe Utrecht.

Mooie ervaring
‘Het meedoen aan de landelijke bekerfinale zal een mooie ervaring worden voor de speelsters. De wedstrijd wordt gespeeld volgens de regels van de eredividie en dat betekent dat er zuivere speeltijd wordt gespeeld. Een duel duurt dan langer dan we normaal gewend zijn. Maar we hebben goed getraind en vertrouwen ook op de nieuwe speelsters die er bij zijn gekomen. Ja, de hoofdklasser is er klaar voor om voor een stunt te zorgen’, aldus de coach.

Trots gevoel
‘De vereniging kijkt met een enorm trots gevoel terug op het afgelopen seizoen. Dat seizoen is een herinnering geworden en dat pakt niemand de vrouwen meer af. De meiden zijn vooral heel trots op elkaar wat ze hebben neergezet en hebben elkaar gesteund door dik en dun. En dat was de sleutel naar het succes van het winnen van de districtbeker’.

De reguliere competitie in de Hoofdklasse 3 begint voor de vrouwen vn Bristol Team op vrijagavond 13 september met een uitwedstrijd tegen Barendrecht VR1.