web analytics

Bristol Team zoekt speelsters voor VR1 en voor nieuw team onder 19

Zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal zoekt nieuwe speelsters voor het bestaande eerste vrouwenteam, maar ook speelsters voor een nieuw team voor meiden onder 19, dat komend seizoen voor het eerst in de competitie uitkomt.

‘Dat was een grote teleurstelling, dat de dames door het coronavirus de competitie niet konden afmaken’, zegt Hans Lauwer, de coach van het damesteam van Bristol ‘Het damesteam speelde voor het vijfde jaar in de hoofdklasse in district West 2 en zou nu hoogstwaarschijnlijk kampioen geworden zijn in dit district. Maar door corona werd alles stilgelegd en worden de wedstrijden beschouwd als niet gespeeld. Dat is natuurlijk heel jammer.’

Van West naar Zuid
Na vijf seizoenen veranderen de dames volgend seizoen van competitie. Zij spelen dan niet meer in West 2, maar in Zuid 1. ‘Dat is dezelfde klasse, maar een ander gebied. Ze spelen dan meer in de eigen provincie. We zijn de overstap verplicht door de KNVB, maar we hadden liever in West gebleven, maar de KNVB besliste anders’.

Werk en opleiding
Voor het eerste damesteam zijn vier nieuwe speelsters nodig. ‘Het is best lastig om dames te vinden die bij ons willen komen spelen en vaak komen nieuw speelsters niet uit Roosendaal zelf. Drie speelsters stoppen vanwege hun werk en opleiding, en daarom hebben we nu dus hard nieuwe speelsters nodig’.

Damesteam onder 19
Vanaf komend seizoen komt er ook een nieuw team: een damesteam voor speelsters onder 19. ‘Het eerste damesteam speelt in een hogere klasse. Om de meiden een beetje te laten wennen, richten we een tweede damesteam op dat uitkomt in de eerste klasse. We willen de dames vooral veel speelminuten laten maken en beter laten worden, zodat zij makkelijker in het eerste team kunnen aansluiten’, legt Lauwen uit.

Voordelen
Zaalvoetballen heeft verschillende voordelen, volgens hemn. ‘Door zaalvoetbal krijgen spelers een betere techniek, conditie, snelheid en spelinzicht. Scouts komen steeds vaker in de zaal kijken. Zo is de keepster van het team gescout: Jade Massing gaat volgend jaar seizoen van derde klas in de hoofdklasse van het veldvoetbal spelen’.

Meetrainen
Dames en meiden die een keer mee willen trainen om te kijken wat ze van zaalvoetbal vinden, zijn van harte welkom. ‘We willen laten zien dat de drempel om bij ons te spelen helemaal niet zo hoog is’, legt hij uit. Vanaf woensdag 15 juli beginnen de trainingen. De club nodigt geïnteresseerden uit om een keer mee te trainen. De eerste zes talenten hebben zich al gemeld, zegt Lauwen.

Foto boven spelmoment uit een van de zaalwedstrijden van Bristol Team VR1. Foto Luc van Leeuwe