web analytics

Bristol Team wil met nieuw groep bovenin meedraaien

Komend seizoen 2017/2018 speelt het eerste team van zaalvoetbalclub Bristol Team/Osaka wederom in de topklasse. Maar waar Bristol Team/Osaka afgelopen jaar genoegen heeft moeten nemen met de tiende plaats, wil het komend seizoen proberen bovenin mee te draaien. “We hebben een compleet nieuwe groep geformeerd”, zeggen Hans Lauwen en Karim Adarghal, trainers van het team.

“We zijn ervan overtuigd dat we met deze selectie die er nu staat erg hoog kunnen eindigen in de competitie”, voegen zij hieraan toe. Bij Bristol zijn vele vaste krachten vertrokken; Maikel Ubbink, Hakan Patan, Eric Antens, Rob Antens en Michael Heskens zijn gestopt. Jeroen de Vlaming gaat op een laag pitje spelen in de vierde klasse bij Lotus. Dennis Geeraers moet gedwongen stoppen met voetballen door aanhoudende blessureleed en Jovanni van Nijnatten wil zijn focus gaan zetten op het veldvoetbal en Gulliano Wierikx om onbekende redenen gestopt.

Nieuwe aanvoerder

Opvallende nieuwe naam in de selectie is Anwar Tarfit, die na een jaar ZVG (eerste divisie) terug komt op het oude nest. “De vereniging was op zoek naar stabiliteit in het team en denkt deze gevonden te hebben, en daarom zijn ze begonnen bij de nieuwe aanvoerder Anass el Gamali (foto). Hij kwam vorige seizoen jaar bij het team en speelde bijna alle wedstrijden.

El Gamali: “Via Hakan Patan kwam ik bij de ploeg. Ik zou in eerste instantie maar een keer meedoen, maar ik ben gebleven. Het bevalt me prima en zie het als een uitdaging om te bouwen aan een stabiele ploeg die het in zich heeft om eerstedivisionist te worden”, aldus Anass. “Verder heeft dit team de doelstelling om een rol van betekenis te spelen in de district beker. Deze nieuwe selectie is zeer gretig en dat ontbrak er de laatste jaren aan”.

Nog tweede keeper nodig

De huidige selectie bestaat uit de volgende spelers: Anas El Gamali, Amaar Nuur en Achraf Choutier (komen over van Schoten België), Anwar Tarfit(overgekomen van ZVG), Ismael Loukmani (overgekomen van Troy), Mitchel Bapist, Yazid Srhir, Mo Choutier, Issam Agouli, Levy Schotel, Yassin Malhaoui en Mohammed El Tayfi. Mourad Afkir is op dit moment de enige keeper en een tweede keeper is nog een vereiste. Marouanne Hamdoune, Achraf Kloli en Appie Lilks komen op de reservelijst te staan.

Damesteam

Het damesteam deelt net als het herenteam de ambitie hoog te eindigen. Afgelopen seizoen eindigde het team op de derde plaats van de ranglijst en liep daardoor de promotie mis. Volgens de vereniging ontbreekt het ook hier in de groep aan stabiliteit. In de afgelopen seizoenen stond er constant een té wisselvallig team. Op dit moment bestaat de groep uit Marieke Voeten (keepster), Wahiba Didi, Sharon van den Eeden, Ashley de Bie, Sharona Vermunt, Corina Luijks en Britney Brouwers.

Er lopen nog gesprekken met Tilly Verduin, Colinda van der Steen en Demi Belios. Opvallend is dat de meeste speelsters van het dameselftal geen Roosendaalse achtergrond hebben en vanuit andere steden naar Roosendaal zijn gekomen of bereid zijn te komen om Bristol Team te versterken. “Schijnbaar is in Roosendaal geen speelster te vinden die op een hoog niveau dit aandurft”, zegt Karin Adarghal met een lach op zijn gezicht.

❯ Website Bristol Team

Foto boven: Anass el Gamali is de nieuwe aanvoerder van Bristol Team.