web analytics

Bristol Team: Vrouwen 1 wint met 3-6, Vrouwen 2 gelijk met 3-3

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bristol Team heeft deze week met 3-6 gewonnen van Barendrecht, het tweede speelde tegen Mazzelstars 2. Daar werd het 3-3.

Chaotisch
VR1 begon tegen Barendrecht VR1 erg chaotisch. De dames stonden niet helemaal goed en in het begin waren er ook veel kansen voor Barendrecht via de zijkanten van het veld. Naarmate de speelminuten verstreken, ging het een stukje beter. Er werden meer kansen gecreëerd. Achterin stond het beter en kreeg Barendrecht steeds minder kansen.

Voorsprong
Bristol VR1 kwam dan ook op een voorsprong van 4-1 voor de rust door doelpunten van Rivke Draaijer (2x), Tessa van Diest en Angelique Hage. In de rust werden nog wat verbeterpuntjes besproken. Er bleven kansen komen en er werden nog twee doelpunten gescoord, door Griffith Vaissaire en Angelique Hage. Toch ging het in de laatste fase weer chaotischer en sloeg de vermoeidheid toe. Hierdoor kon Barendrecht ook nog twee keer scoren. Dank zij keepster Jade Massing bleef het uiteindelijk tot drie tegendoelpunten.

Ander vaatje
‘Komende drie wedstrijden zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Het spel zal dan aanzienlijk beter moeten om Feijenoord 2, Brabantia (beker) en de huidige koploper Mazzelstars te kunnen verslaan’, was de conclusie na afloop.
Eindstand 3-6, doelpunten: Rivke Draaijer (3x), Grifftith Vaissaire, Angelique Hage en Tessa van Diest.

Kraker
Voor het tweede stond de kraker tegen Mazzelstars 2 op het programma. In het Topsportcentrum Rotterdam kwam Bristol VR2 al snel op een 0-1 achterstand: een perfecte steekbal op de puntspeelster van Mazzelstars, die over de bal heenstapte, waardoor de bal er in ging. Al snel kwam Bristol Team weer op gelijke hoogte. Jamie Paling, die nu de diepste speelster was, wist zich kundig vrij te spelen en met een punter ging de bal vlijmscherp in de rechterhoek. Nog voor rust kwam Bristol Team op voorsprong door een goal van Liann Pollet. Die was het meest alert bij een rebound en schoot de bal knetterhard in de kruising.

Onhoudbaar
In de rust sprak coach Titi de dames ferm toe om meer geloof in zichzelf te houden en om de simpelste oplossing te blijven zoeken. Na rust maakte Mazzelstars 2 snel de gelijkmaker vanuit een vrije trap. Het was een spannende tweestrijd, beide teams bleven voetballen. Wie nu zou scoren, kon best weleens met de drie punten naar huis gaan.
Elsbeth, bouwde rustig op en zag de opening bij Linda Jürgens – een perfecte 1-2 combinatie – en haalde direct uit. De bal schampte licht een speelster en bleek onhoudbaar. De 3-2 dus. Maar Mazzelstars bleef strijden en een moment van niet gelijk omschakelen leidde de 3-3 in.

Hardhandig
In de slotfase werd alles op alles gezet om toch iets te forceren. Eerst Elsbeth, die door de linie brak en daarna Lianne, maar beiden werden hardhandig tot stoppen gebracht. Een gele kaart en tijdstraf voor Mazzelstars 2 met nog 30 secondne te gaan. 4 versus 3. Er kwamen nog 2 schoten op goal uit, maar het mocht niet baten. ‘Een verdiend puntje’, zo werd het gelijkspel ervaren. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren…
Eindstand: 3-3, doelpunten Lianne Pollet, Jamie Paling en Elsbeth de Roon.