web analytics

Bristol Team VR1 dankzij nipte zege nog koploper

Met een nipte overwinning van 3-4 heeft het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalverenniging Bristol Team vrijdag 21 februari de wedstrijd tegen ZVV Den Haag VR2 toch nog gewonnen. Het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor tijd. Het zag er dus naar uit dat het een gelijkspel zou worden, en daarmee zou Bristol Team dan de koppositie kwijt zijn geweest.

Omdat ook concurrent Mazzel Stars afgelopen week zijn wedstrijd won, blijft het verschil tussen koplopdr Bristol Team (27 punten uit 12 wedstrijden) en Mazzel Stars (26 punten uit 12 wedstrijden) slechts 1 punt.

Gevaarlijk
De thuisploeg uit Den Haag kwam met een iets andere bezetting het veld in en het werd al snel duidelijk dat deze nieuwkomers voor het Roosendalse team gevaarlijke speelsters waren. Binnen tien minuten lagen er twee achter Jade Messing…

Voor rust 2-3
Vanuit de kant werd gevraagd om geconcentreerd te blijven spelen en dat werd goed opgepakt want vanuit de afgesproken tactiek was het Corina Luijks die de stand in drie minuten gelijk wist te trekken. Vijf minuten voor de pauze was het Anisah Karahan die de 2-3 binnen wist te tikken.

Vechtlust
In de rust werd geconstateerd dat het nu vlot en goed verliep. Maar er werd al snel roet in het eten gegooid toen Anisah voor twee minuten naar het strafballen moest. Met veel vechtlust, en hard werken kwam Bristol VR1 door deze lastige minuten heen. Alle energie bleek bijna voor niks geweest: met nog vijf minuten op de klok liet Den Haag 3-3 aantekeken.

Redding
Het leek op een gelijkspel af te stevenen, maar twee minuten voor tijd draaide Griffith Vaissaire weg van haar directe tegenstander en schoot de 3-4 in. Den Haag ging nog extra drukken met de keepster als extra wapen, maar met een goede redding van Jade Messing werd het laatste fluitsignaal gehaald.

Doelpunten: Corina Luijks (2x), Anisah Karahan en Griffith Vaissaire.
Uit het tweede speelden Jamie Paling en Elsbeth de Roon mee.

Kraker
Op woensdag 11 maart staat de absolute kraker op het programma: thuis moet de directe concurrent weer verslagen worden, om zodoende op vier punten voorsprong te komen.

Herenteam
Ook het herenteam van Bristol Team speelde vrijdagavond. Dat verloor met 0-8 van Transito. Met 8 punten (uit 15 wedstrijden) staat dit team twaalfde en laatste in de 1e divisie B.