web analytics

Bristol Team gaat ook Portugese speler inzetten

Zaalvoetbalclub Bristol Team bouwt nog steeds aan een nieuwe selectie waar mee het na de vakantie de eerste divisie kan betreden. De kersverse 1e divisionist krijgt in iede geval een Potugeese speler in de selectie. Tijdens de laatste oefenwedstrijd wist Bernardo Jotta Pereira zich in de kijker te spelen, meldt de club. Ook het damesteam heeft versterking nodig.

De speler begon in 2001 met zaalvoetballen. Op vrij jonge leeftijd ging hij spelen bij Oeiras, een kleine club in het zuiden van Portugal. In de zaal werd hij voor het eerst actief bij C.F.Sassoeiros. Na daar vijf jaar te hebben gespeeld, was het S.L Benfica dat naar hem informeerde.

De harde mentaliteit, maar vooral de zaken die hem waren beloofd, werden niet ingewilligd. Na negen maanden haakte hij bij S.L. Benfica af. Bernardo vertrok naar Belenenses, een club met een rijke historie in Lissabon, en vele kampioenschappen. Hij tekende er voor één seizoen. Als laatste speelde hij in Portugal in de zaal bij Leoes Porto Salvo.

In 2017 verhuisde hij met zijn familie richting Nederland in verband met zijn werk werk van zijn vader. Tijdens een eerdere oefenwedstrijd viel de Portugees op en werd benaderd. ‘Ze hielden van mijn bewegingen en de manier waarop ik speel’, zegt hij zelf. ‘Bristol lijkt een competitief team te formeren, met goede spelers en het is een club met goede faciliteiten en infrastructuren’.

Damesteam
Ook het damesteam heeft versterking van de selectie nodig. Zeker, omdat de vereniging een gooi wil doen naar de prijzen. Binnen de selectie zijn er wat meiden die noodgedwongen moeten stoppen. Zo hebben Britney Brouwers en Sharona Vermumt aangegeven dat ze spelen en werk niet meer kunnen combineren. En nu Fleur Mol heeft zich in de kijker gespeeld heeft bij Sparta/JOVZ, zal ze nog maar beperkt inzetbaar zijn, verwacht de club.

Op vrijdag 18 mei zullen zullen zeker drie nieuwe gezichten te zien zijn: Tessa van Ameijde, Colinda v/d Steen en Wendy de Wild. Zij gaan na deze wedstrijd beslissen of ze erbij willen komen. Een speelster is al binnen: Anisah Karhdan is een jeugdtalent, dat zeker komt maar deze wedstrijd zal overslaan, meldt Bristol.

In Rucphen wordt 18 mei gestreden tegen het Antwerpse Ladies Hove. Op 31 augustus gaat Bristol richting Amsterdam. Dan zal het spelen tegen voormalig kampioen van Nederland OS Lusitanos.